Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovska občina bogatejša za dve novi vozili

Tik pred koncem leta je ajdovska občina postala bogatejša za dve novi vozili, ki bosta precej prispevali k kvaliteti življenja na naših tleh. Gasilsko reševalni center bo svoje naloge še bolje opravljal z novim kombijem, projekt Sopotniki pa je prejel dodatno vozilo, saj je število uporabnikov že preveliko za le en avtomobil.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina bo novo vozilo Volkswagen Crafter odlično služilo raznolikim dejavnostim Gasilsko reševalnega centra, ob tem pa bo dober in zmogljiv pripomoček za prevoz moštva in opreme ter za logistično podporo na intervencijah. Zanj so gasilci namenili namenska sredstva iz naslova požarne takse. Vozilo bo nadomestilo 13 let staro vozilo, ki je bilo zaradi večje okvare motorja odstranjeno iz operative. Novo vozilo lahko poleg voznika prevaža še 5 potnikov. Tovorni prostor je od potniškega ločen s predelno steno. Vozilo ima pogon na vsa štiri kolesa, kar mu daje odlične vozne lastnosti tudi v slabših vremenskih pogojih.

Gasilsko reševalni center Ajdovščina se veseli novega kombiniranega vozila

Slovesna predaja vozila ajdovskim poklicnim gasilcem je potekala pred Gasilsko reševalnim centrom. Zbrane je nagovoril župan Tadej Beočanin, sledila je predaja ključev poveljniku GRC Blažu Mlečniku, ki je predstavil tehnične karakteristike nove pridobitve: »Veseli smo novega kombiniranega vozila, ki bo namenjeno za potrebe servisiranja ročnih gasilnih aparatov in meritev hidrantnega omrežja ter logistiko na intervencijah. Vozilo s štirikolesnim pogonom, šestimi sedeži ter tovornim prostorom je pomembna pridobitev, ki nam bo v veliko pomoč pri vsakdanjem delu in na intervencijah,« je ob prevzemu vozila povedal poveljnik. Predajo vozila so popestrili še učenke in učenci iz Osnovne šole Danila Lokarja iz Ajdovščine, ki so se gasilcem za njihovo plemenito delo zahvalili s krajšim kulturnim programom. 

Sopotniki Ajdovščina

Le nekaj ur zatem pa je bilo slovesno tudi v Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih. Občina Ajdovščina, Zavod za šport in Zavod Sopotniki so pred dobrim letom dni združili moči pri zagotavljanju storitve brezplačnih prevozov za starejše, s katerim starostnikom zagotavljajo višjo kakovost življenja in več samostojnosti. Storitev je v tem času zaživela nad pričakovanji, kar dokazuje kako pomembna je tovrstna storitev v naši občini. Trenutno je v bazi 21 aktivnih prostovoljcev, ki so do sedaj z e-golfom, ki ga je v te namene kupila Občina Ajdovščina, prevozili že več kot 28.000 km in opravili okrog 909 prevozov za 186 aktivnih uporabnikov. Povpraševanje po storitvi je vse večje, zato je občina v te namene zagotovila še eno vozilo. »Z dvema voziloma bo omogočeno večje pokrivanje potreb starejših občanov po mobilnosti, s tem pa jim bomo omogočili tudi večjo samostojnost in kakovost življenja,« je povedal župan Tadej Beočanin.

Vozilo je bilo s strani podjetja Avtocenter Crono v petek, 20. decembra, predano izvajalcu storitve. »Avto bo začel z vožnjami po novem letu. Gre za model Citroen C3 Aircross, bencinar, ki bo služilo predvsem daljšim program in bo pokrivalo področje Gore in vožnje do šempetrske bolnice, medtem ko bomo električno namenili prevozom po mestu in bližnjih vaseh«, je še pojasnila vodja oddelka za družbene zadeve Katarina Ambrožič.   

Starostniki lahko brezplačni prevoz naročijo vsak dan med 8. in 16. uro na telefonski številki 051 339 944. Medse pa vabijo tudi nove prostovoljce, ki bi radi del svojega časa poklonili humanitarnemu poslanstvu, ki ga opravlja Zavod Sopotniki.

Srečno in varno vožno vsem skupaj.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon