Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Košarkarji in malonogometaši začeli novo leto z zmago

Z ligaškimi tekmami nadaljujejo tudi ajdovski košarkarji in malonogometaši. Oboji so v novo leto vstopili z zmago, košarkarji KK Leone Ajdovščina so slavili na gostovanju v Pivki, Kixi pa so nove tri točke osvojili v Ljutomeru.

Igralci KK Leone Ajdovščina, pod vodstvom trenerja Toneta Krumpa, so v tekmo vstopili s polno paro, saj nasprotniku kar nekaj časa niso dopustili, da je dosegel točke. Pod obema obročema je kraljeval Pave Kuzmić, ki je tudi dosegel prispeval dve točki k uvodnemu vodstvu z 0:6. Nato pa je v tretji minuti srečanja sledil šok za ajdovsko ekipo. Prišlo je namreč do poškodbe Kuzmića, ki je zaradi hudih bolečin zapustil igrišče. Kljub Pavetovi poškodbi so fantje strnili glave in nadaljevali v visokem ritmu ter zaključili prvo četrtino z rezultatom 13:31. V drugi četrtini so fantje nadaljevali s podobno igro, zopet je blestela dvojica Matic PristopnikTeo Kovšca.

Tokrat je polčas poskrbel, da se je visok ritem igre ajdovskih igralcev ustavil, zato so se v napadu začele pojavljati večje napake, prav tako tudi v obrambi, saj so Pivčani lažje prihajali do novih točk. Kljub slabši igri pa so levi tekmo vseskozi kontrolirali in na koncu slavili s 81:95. Največ točk sta dosegla Matic Pristopnik (24) in Teo Kovšca (20). Po tekmi je sledil pregled Paveta Kuzmića. Izkazalo se je, da gre za poškodbo kolenskih vezi. Pavetu vsi skupaj želimo hitro okrevanje. Ajdovski košarkarji bodo prvenstvo nadaljevali v soboto, 18. januarja, ko bodo na domačih tleh gostili ekipi Hidrie. Tekma prične ob 19. uri, v šturski dvorani. Izjava trenerja Toneta Krumpa po tekmi v Pivki: “Za nami je zelo pomembna tekma, kajti to zmago smo resnično potrebovali. V prvem polčasu smo igrali zelo dobro, na trenutke tudi odlično. V napadu smo bili prepričljivi, v obrambi pa dovolj zbrani. Poškodba Paveta Kuzmića nas je nekoliko vrgla iz tira, vendar so fantje nadaljevali odločno. Drugi polčas pa je bila druga zgodba. Verjamem, da je težko igrati, kadar povedeš za 25 točk ali več. Vendar bi morali fantje drugi polčas odigrati pametneje, bolj koncentrirano in agresivneje. So pa kljub slabši igri imeli tekmo ves čas pod kontrolo in zasluženo zmagali. Zadovoljen sem, saj smo vknjižili dve zelo pomembni točki.

KIX Ajdovščina

Z dvoboji 13. kroga se je nadaljevalo prvenstvo v 2. slovenski futsal ligi. Kixi so v petek, 10. januarja gostovali v Ljutomeru, pri ekipi KMN Meteorplast. Slavili so Ajdovci s 4:3 (3:2). Tekmo so sicer bolje začeli domačini, ki so povedli z 1:0 in 2:1. A nato so Kixi strnili svoje vrste in že na odmor odšli s prednostjo. Dobro igro so nadaljevali tudi v drugem delu, ter kmalu povedli z 2:4. Strelec za Kixe je bil Matjaž Trkman. Ljutomerčani so nato poskušali ogroziti vodstvo Ajdovcev, a jim je le enkrat uspelo premagati vratarja Marka Birso. Na drugi strani bi lahko Kixi z malce več zbranosti v napadu še povišali svoje vodstvo. Poleg Trkmana, ki je bil uspešen dvakrat, sta gol v Ljutomeru dosegla še Luka Susić in Anej Batistič. Kixi pred zadnjim krogom rednega dela prvenstva zasedajo četrto mesto, v soboto 25. januarja bodo na domačih Policah gostili ekipo Miklavža. Tekma prične ob 18. uri.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #košarka, #futsal

Kolofon