Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lažno zbiranje prispevkov na Ajdovskem

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 13. januarja v popoldanskem času, ob pomoči občanov, uspešno prijeli dva državljana in dve državljanki Romunije, ki so "goljufali" nič hudega sluteče stranke trgovskega centra Merkator v Ajdovščini.

Ugotovljeno je bilo, da sta ženski na parkirišču in v trgovskem centru ogovarjali stranke trgovskega centra pod pretvezo, da sta gluhonemi in jih z napisom v slovenščini pozivale, da prispevajo svoj podpis podpore za društvo gluhonemih oseb ter za gluhoneme darujejo tudi prostovoljno vsoto denarnega prispevka. Policisti so zoper državljane Romunije, na podlagi Zakona o varstvu javnega reda in miru, izvedli prekrškovni postopek in izrekli globo zaradi kršitev vsiljivega beračenja in zbiranja prostovoljnih prispevkov brez dovoljenja upravne enote.

Ker se v zadnjih mesecih na območju Ajdovščine in Nove Gorice večkrat pojavljajo skupine tujcev, ki zbirajo prostovoljne prispevke v gotovini s pretvezo zbiranja za gluhoneme osebe, policisti PU Nova Gorica opozarjajo občane, da so v takšnih primerih izredno previdni in zavrnejo podpis oz. plačilo humanitarnega prispevka. Skupino tujcev, največkrat romunskih državljanov, na parkirišča trgovskih centrov pripeljejo spremljevalci z vozili različnih znamk: Audi, Škoda ali Volkswagen, registrskih številk različnih držav (Romunija, Bolgarija, Francija...), nakar ženske vsiljivo pristopajo do strank, beračijo, po določenem času pa se premaknejo k drugemu trgovskemu centru. Policisti občane na tovrstne pojave opozarjajo tudi za to, ker so bile stranke trgovskih centrov zaradi nepozornosti ob ogovarjanju tujcev, istočasno že večkrat tudi oškodovanci kaznivih dejanj tatvin iz vozil.

Policisti PU Nova Gorica zaprošajo občane, da ob pojavu tovrstnih prekrškov ali varnostnih dogodkov z elementi kaznivih dejanj, dosledno oz. nemudoma obvestijo policiste najbližje policijske postaje oz. Policijo na znano interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 (pri tem naj bodo pozorni na osebni opis, vozila itd...).

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon