Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pridružite se prostovoljcem pri projektu Sopotniki

Projekt Sopotniki - brezplačni prevozi starejših oseb, je v Ajdovščini več kot odlično zaživel in močno olajšal življenje že več kot dvestotim uporabnikom. Ravno v tem tednu je z delom pričel tudi drugi sopotniški avtomobil, s tem pa se je pojavila potreba po novih šoferjih - prostovoljcih. Vsi, ki bi se radi projektu pridružili, vabljeni na kratko izobraževanje, ki bo v četrtek, 23. januarja 2020.

Tik pred novim letom je bilo slovesno v Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih. Projekt Sopotniki je namreč prejel dodatno vozilo, saj je število uporabnikov že preveliko za le en avtomobil. Tako sta odslej na voljo za prevoze E-Golf in pa čisto svež Citroen C3 Aircross. Le tega je v uporabo darovalo podjetje Avtocenter Crono iz Ajdovščine. »Z dvema voziloma bo omogočeno večje pokrivanje potreb starejših občanov po mobilnosti, s tem pa jim bomo omogočili tudi večjo samostojnost in kakovost življenja,« je ob slovesni predaji novega avtomobila povedal župan Tadej Beočanin.

Storitev je v Ajdovščini zaživela nad pričakovanji, kar dokazuje kako pomembna je tovrstna storitev v naši občini. Trenutno je v bazi 21 aktivnih prostovoljcev, ki so do sedaj z e-golfom, ki ga je v te namene kupila Občina Ajdovščina, prevozili že več kot 35.000 km in opravili dobrih 1000 prevozov za trenutno 203 aktivne uporabnike. Povpraševanje po storitvi je vse večje, zato je občina v te namene zagotovila še eno vozilo.

Zaradi vse več prevozov in večjega števila uporabnikov se je pokazala potreba po dodatnih prostovoljskih močeh. V ta namen bo v četrtek, 23. januarja 2020, med 9. in 12. uro, v MKC Hiša mladih potekalo izobraževanje za tiste, ki bi se želili priključiti projektu Sopotniki kot šoferji. Izobraževanje je nujno potrebno in obvezno, da se spoznate z načinom dela, ki ga zagotavlja storitev Sopotniki. Obvezne so prijave na izobraževanje, lahko pokličete na telefonsko številko 051 339 944 ali pa pošljete elektronsko prijavo na Matjaz.Jazbar@Sopotniki.org.

Sopotniki Ajdovščina

Starostniki lahko brezplačni prevoz naročijo vsak dan med 8. in 16. uro na telefonski številki 051 339 944.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon