Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke ostajajo neporažene v prvenstvu

Športni ligaški vikend je tokrat na parket ponovno poslal ajdovske rokometašice, ki z zmago v Velenju ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice. Kixi so pričakovano izpadli iz pokalnega tekmovanja, precej nesrečen poraz pa so doma, v derbiju proti Hidrii, doživeli ajdovski košarkarji.

Prvi krog v spomladanskem delu ženskega rokometnega prvenstva je Mlinarkem prinesel gostovanje v Velenju. Ajdovke so v Šaleško dolino pripotovale brez poškodovanih Nataše Janković Rustja, vratarke Aleksandre Petrukhine, Maje Grmek ter obolele Dominike Mrmolja. Kljub vsem težavam pa so Ajdovke strnile svoje vrste in slavile s 23:31. Ekipa Mlinotesta se je proti Velenjčankam, ki se borijo za obstanek, v prvem polčasu mučila, nato pa je potrdila svojo kakovost. Začetno vodstvo v Rdeči dvorani je Ajdovke morda malce uspavalo, saj so bile v zadnji minuti prvega polčasa domačinke pri izidu 12:13 na pragu preobrata. V začetku drugega polčasa pa so Mlinarke strnile obrambo. Velenjčanke šest minut niso zatresle mreže, Ajdovke pa so njihovo štirikrat. Priborjeno razliko je Mlinotest ubranil, proti koncu tekme pa jo je še povečal. V zaostali tekmi 9. kroga bodo Ajdovke v sredo ob 18.45 gostovale v Stožicah pri Krimu. Najboljše ajdovske strelke srečanja v Velenju so bile Mirjeta Bytyqi in kapetanka Maja Svetik s po šestimi zadetki, enega manj je prispevala Urša Zelnik.

Ajdovsko malnogometno moštvo KIX je v petek gostovalo na Vrhniki, pri ekipi Siliko, ki sodi v sam vrh prvoligaškega futsala v Sloveniji. Povratna tekma četrtfinala pokala Slovenije je bila le formalnost, saj so gostje sloves favorita upravičili že na prvi tekmi v Ajdovščini, ki so jo zanesljivo dobili z 2:5. Tudi druga tekma je prinesla podobno sliko in zmago domačih z 5:0. Vseeno je uvrstitev v četrtfinale pokala za Kixe lep uspeh, misli pa so sedaj usmerjene v prvenstvo. Ajdovci bodo v soboto 25. januarja, na domačih Policah, gostili ekipo Miklavža. Tekma prične ob 18. uri.

KK Leone Ajdovščina

Izjemno zanimivo srečanje pa so videli gledalci v Šturjah. Na igrišču sta se med seboj pomerili ekipi KK Leone Ajdovščina in idrijska Hidria. Kot se za derbi spodobi, je bila tribuna polna, temu primerno pa je bilo tudi vzdušje.

Tekma je bila kljub začetnemu vodstvu ajdovske ekipe, izenačena skozi celotno prvo četrtino. Domači igralci so poskrbeli za nekaj lepih potez in igralcem iz Idrije povzročali težave predvsem pod košem, kjer je Andi Shehu moral nadomestiti poškodovanega Kuzmića. Konec prve četrtine je na semaforju kazalo 22:23 v prid idrijskim igralcem. V drugi četrtini je srečanje še naprej potekalo izenačeno, z dvema zadetima trojkama se je izkazal Matic Pristopnik, še eno pa je prispeval Andi Shehu. Ko je že kazalo, da bodo igralci Toneta Krumpa odšli na odmor s prednostjo 4 točk, so Idrijčani izzid izenačili (44:44).

V drugem delu tekme so gostje začeli bolje. Domači igralci so težje prihajali do lahkih metov, zato je gostom uspelo pobegniti na 5 točk pred zadnjimi desetimi minutami. Nato pa sta takoj v začetku zadnje četrtine Uroš Šeme in Grega Kovšca naredila delni izid 8:0 v domačo korist. Idrijčani so se vrnili v igro in poravnali moči na parketu. Pet minut pred koncem srečanja so ajdovski levi ostali brez Matica Pristopnika, ki je storil peto osebno napako. Ko je David Vac štiri minute pred koncem tekme zadel oba prosta meta, se je že zdelo, da bo zmaga ostala doma. Vendar je na drugi strani sledilo šest zaporednih točk gostov, na domači strani pa je bil v tistih minutah uspešen le Andi Shehu. V zadnjih trenutkih tekme je sicer Filip Petrovič zadel met za tri točke in se približal na točko zaostanka. Za končni preobrat pa je ajdovsko ekipo tokrat prehitela sirena, ki je oznanila konec tekme.

Najboljšo predstavo v tej sezoni je pokazal Andi Shehu in bil s 18 točkami najboljši strelec. Na drugi strani se je izkazal Simon Tratnik (27 točk), ki je v mlajših kategorijah nastopal za ajdovski klub. Trener Tone Krump: “Današnja tekma je bila odigrana na zelo visokem nivoju. Zelo sem zadovoljen s kolikšno energijo in taktično smo tekmo odigrali. Fantje so odigrali kot smo si zastavili, vendar pa smo žal v nekaterih delih tekme, zlasti pa v zaključnem delu, naredili kakšno napako preveč, tako v obrambi kot tudi v napadu. Tukaj je Idrija izkoristila svojo premoč v skoku in višini in nenazadnje tudi s širino svojih igralcev. Mi smo bili namreč primorani odigrati tekmo s sedmini igralci in ob peti osebni napaki našega najboljšega strelca Matica je bilo v končnici težko odigrati na takšnem nivoju, da bi lahko tekmo zmagali. Čestitki Idriji za zmago, čestitke pa tudi naši ekipi za dobro predstavo.”

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #košarka, #futsal

Kolofon