Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Precej dela z nepridipravi na Ajdovskem

V zadnjih dneh so policisti na Ajdovskem precej časa posvetili iskanju nepridipravov, ki so vlomili v več poslovnih objektov, iz tovornjakov kradli gorivo, iz hiše v Hraščah pa odnesli zlatnino in gotovino. Starejša voznica se je z avtomobilom prevrnila na streho, na cesti proti Črnemu Vrhu pa so policisti ustavili močno vinjenega voznika.

Policisti  PP  Ajdovščina so 14. januarja ob 11.01 uri, v naselju Potoče, kjer je hitrost omejena na 50 km/h, 21–letnega vozniku (začetniku) osebnega avtomobila izmerili hitrost 67 km/h. Omenjeni voznik je vozil v smeri Ajdovščine. Prav tako je bilo v nadaljevanju postopka ugotovljeno, da je mlajši voznik vozil s pretečenim vozniškim dovoljenjem. Ajdovski policisti so mu na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa vozilo zasegli. Kršitelja cestnoprometnih predpisov čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PP Ajdovščina so 13. januarja ob 19.19 uri, obravnavali poškodovanje zapornice na železniškem  prehodu med vasjo Kamnje in Dobravljami. Poškodovanje omenjene zapornice je opazil uslužbenec SŽ pri kontroli železnice.  Po prvih ugotovitvah je bilo Slovenskim železnicam povzročena  materialna  škoda  v  višini  približno 300  evrov. S strani oškodovanca  ni bil podan predlog za pregon suma kaznivega dejanja Poškodovanje  tuje  stvari, zato bodo policisti PP Ajdovščina o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

15.  januarja ob 8.19  uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči izven naselja Šmarje (na cesti Šmarje – Gaberje) na Ajdovskem in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Po prvih zbranih podatkih je 68–letna voznica osebnega avtomobila vozila iz Šmarij proti Branici. Med vožnjo na omenjeni  relaciji  je voznica srečevala neznano vozilo. Z vozilom je zavirala in pri tem izgubila oblast nad vozilom in nato z avtomobilom zapeljala desno pod cesto. 68-letna voznica je z vozilom obstala približno deset  metrov  pod  voziščem; osebno vozilo se  je v potoku prevrnilo na streho. V prometni nezgodi je bila voznica predvidoma lažje poškodovana. Poleg  policistov PP Ajdovščina so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina, ki so nudili pomoč policistom in reševalcem. Kasneje so poškodovanko z  reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico.

15. januarja ob 16.10 uri, so policisti Postaje prometne policije Nova kradli goricGorica obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na cesti med Batuje – Preserje z udeležbo dveh osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila vozil proti iz vasi Batuje proti naselju Preserje. Med vožnjo na omenjeni relaciji je iz nasprotne smeri pripeljala voznica drugega osebnega avtomobila (peljala proti Batujam). V levem ovinku se je voznik zaradi ozkega vozišča zaustavil, 55-letna voznica pa  je pri srečevanju oplazila oz. podrsala celoten bočni del njegovega avtomobila. Voznica se je na kraju najprej ustavila, zatem pa odpeljala v smeri Batuj. Prometni policisti so povzročiteljici prometne nesreče zaradi odgovornosti za storitev prekrškov  prometne zakonodaje izdali plačilni nalog (nepravilen premik z vozilom in pobeg s kraja prometne nesreče).

Policisti PP Ajdovščina so 16. januarja popoldne, obravnavali vlom v  stanovanjsko hišo na območju naselja Hrašče (Občina Vipava). Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec tekom včerajšnjega popoldneva vlomil skozi leseno okno v pritličju objekta in vstopil v notranjost. Nepridiprav je pregledal  notranje prostore, kjer je našel in si prilastil različne predmete (poleg gotovine tudi več kosov zlatnine...). Kasneje je storilec z ukradenimi predmeti s kraja odšel neznano kam. S tem protipravnim ravnanjem je storilec oškodovancem povzročil večjo materialno škodo. Okoliščine kaznivega  dejanja ajdovski policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave suma kaznivega dejanja Velike tatvine podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti PP Ajdovščina so 17.  januarja zjutraj, na območju Ajdovščine obravnavali tatvino goriva iz parkiranega tovornega vozila, hrvaških  registrskih  številk. Neznani storilec je v nočnem času pristopil in iz rezervoarja tujega tovornega avtomobila in iztočil približno 150 litrov goriva v skupni  vrednosti 192,75 evrov. Prav tako je bilo v nadaljevanju preiskave ugotovljeno, da je do tatvine goriva na istem parkirišču prišlo še na drugem tovornem vozilu (madžarskih registrskih številk), kjer je neznani storilec  iz  rezervoarja iztočil oz. ukradel približno 300  litrov goriva. Okoliščine obeh primerov tatvine goriva ajdovski policisti še preiskujejo in bodo po njenem zaključku na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti OKC PU Nova Gorica so bili 16. januarja nekaj minut po 17. uri, obveščeni o vozniku osebnega avtomobila, ki je močno vijugal po cesti med vožnjo proti Črnemu Vrhu navzdol po klancu (iz smeri Cola). Omenjenega 64-letnega  voznika so kasneje policisti ustavili na regionalni cesti  Col  –  Ajdovščina (pri Avžlaku). V nadaljevanju postopka so mu prometni policisti odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (1.13 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških), čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper  hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V soboto, 18. januarja ob 7.48 uri, je bila Policija obveščena, da je neznani storilec tekom noči vlomil v trgovino v Ajdovščini in iz notranjosti odvzel manjšo vsoto gotovine. Prav tako se je nepridiprav znesel nad notranjim inventarjem. V nadaljevanju je bilo še ugotovljeno, da je bilo v omenjenem naselju vlomljeno še tri druge objekte (v dve trgovini in poslovni prostor). Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec vlomil v različne objekte (v tri trgovine in poslovni prostor) in iz omenjenih objektov odvzel blagajne z nekaj sto evri gotovine, iz poslovnega prostora pa si je poleg gotovine prilastil tudi prenosni računalnik. Prav tako je storilec skušal vlomiti še v kozmetični salon in pri tem povzročil materialno škodo. Okoliščine zgoraj navedenih kaznivih dejanj policisti PP Ajdovščina še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so policisti PP Ajdovščina v soboto, 18. januarja zgodaj popoldne , obravnavali tatvino denarnice iz stanovanja v na Ajdovskem. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je neznani storilec konec minulega tedna oz. v petek, 17. januarja pozno popoldne, vstopil v nezaklenjeno stanovanje in  v notranjih prostorih našel in si prilastil nahrbtnik z vsebino (v njej je  oškodovanka  imela  poleg denarnice  z  osebnimi dokumenti in plačilno kartico tudi  gotovino). Po dejanju je nepridiprav z odtujenim predmetom odšel neznano kam. S tem dejanjem je bila oškodovanki povzročena materialna škoda v  višini približno 250 evrov. Policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Prometni policisti so v soboto, 18. januarja v nočnem času, v Podnanosu ustavili  42–letnega  voznika osebnega avtomobila in v odrejenem preizkusu alkoholiziranosti ugotovili, da je vozil pod vplivom  alkohola (0.66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja  vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prometni policisti so v soboto, 18. januarja dopoldne, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v Vipavi z udeležbo dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je nesrečo povzročila voznica osebnega avtomobila, državljanka Italije, ki je speljevala izpred ene od stanovanjskih hiš v Vipavi in pri tem trčila v drugo osebno vozilo. Policisti so italijanski voznici zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (nepravilen premik z vozilom) izdali plačilni nalog.

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon