Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Promocija Vipavske doline na turističnih sejmih in poslovnih dogodkih po Evropi

V letošnjem januarju se je Vipavska dolina predstavljala na dveh večjih evropskih turističnih sejmih na Dunaju in v Utrechtu, od 29. januarja do 1. februarja pa se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvila osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji, sejem Alpe-Adria. Tudi z udeležbo Vipavske doline.

Avstrijski trg je Vipavski dolini zanimiv zaradi bližine ter kupne moči, nizozemski pa zaradi želje po aktivnem preživljanju prostega časa v naravi. Predstavitev na sejmih so predstavniki Vipavske doline izkoristili za ponudbo počitniških doživetij s poudarkom na pohodništvu in kolesarjenju v neokrnjeni naravi, uživanju v pristni in okusni hrani ter vrhunskih vinih, ki so jih obiskovalci sejmov lahko tudi okušali.

Januarske promocijske aktivnosti v tujini so za izbrane nemške organizatorje potovanj in potovalne agencije sklenili z udeležbo na Roadshowu v Münchnu. Predstavitev Vipavske doline na Dunaju in v Münchnu so organizirali v TIC Ajdovščina, za predstavitev v Utrechtu pa so poskrbeli v Zavodu za turizem TRG Vipava. V sodelovanju s Slovenskim centrom Praga so izvedli promocijo Vipavske doline tudi na turističnih sejmih v Brnu ter v Bratislavi. Promocija Vipavske doline se nadaljuje februarja na sejmu f.re.e v Münchnu, na sejmu v Pragi in marca na turistični borzi v Berlinu.

Kmalu pa se bo v Ljubljani odvila osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji, sejem Alpe-Adria. Sestavni del ponudbe sejma bo predstavitev lokalnih društev, preko katerih bo mogoče spoznati pisano kulturno in etnološko izročilo slovenskih pokrajin. Na letošnjem sejmu bodo Vipavsko dolino v hali B zastopala društva z Vipavskih gričev. Osrednji motiv predstavitve bo letošnji jubilejni 20. pohod po Vertovčevih poteh, ki bo 22. novembra.

Ponudbo in znamenitosti Vipavskih gričev bodo skozi štiri sejemske dni predstavili Društvo Matija Vertovec, TD Vinoreja Šmarje, Društvo gospodinj z dramsko skupino Planina, Zavod za turizem Vipavski Križ in Lavričeva knjižnica Ajdovščina, ki bo obiskovalcem sejma na prodaj ponudila Vertovčevo Vinorejo. Vabljeni k obisku!

 

* Vir: TIC Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#vipavskadolina, #turizem

Kolofon