Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V letu 2019 ajdovski hostel obiskalo 1835 gostov

Pomemben del turističnega utripa Vipavske doline je tudi Mladinski hotel Hiša mladih, ki se nahaja v ajdovskih Palah. Hostel je v lanskem letu znova zabeležil rast nočitev in obiska, večji delež pa so k temu prispevali tuji gostje. Odgovorni načrtujejo rast tudi v letu 2020.

Za vse, ki morda še niste seznanjeni z aktivnostjo Mladinskega hotela, naj dodamo, da se objek nahaja v območju Pal v Šturjah v Ajdovščini. Objekt, ki je umeščen v Športni park Pale in ima v svoji neposredni bližini pot k Izviru Hublja  in učno pot ob Hublju, dopušča velike možnosti interaktivnega bivanja. Kot je dejal arhitekt Janko Rožič objekt mladinskega centra in hotela nosi svojo posebnost v svoji preprostosti in značilnostih stare Vipavske hiše, katera se v svojih ključnih smereh odpira svetlobi, ki omogoča še prijetnejše in kvalitetnejše bivanje gostov. Iz vidika lokacije je ajdovski hostel zanimiv za potrebe kolesarjev, pohodnikov, drugih športnikov, posameznikov in ciljnih skupin, ki za bivanje najamejo konferenčne dvorane in druge prostore mladinskega hotela. Bivanje mladih bežijo tudi v okviru mladinskih taborov in evropskih izmenjav.

Tudi v letu 2019 v Mladinskem hotelu Ajdovščina beležijo uspešno turistično leto. O tem sporoča tako 3822 nočitev 1835-ih gostov, 561 domačih in 1274 tujih, ki se iz različnih potreb in namenov vračajo v Vipavsko dolino, v mladinski hotel. Največje število gostov prihaja iz Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Velike Britanije, Nemčije in Češke. Potrebe bivanja pa zadovoljijo tudi posameznikom in manjšim skupinam širom sveta. Največje število gostov je bilo v letu 2019 v starosti od 18 do 27 let, kar je tudi značilnost mladinskih hotelov, zaradi nižje cene nočitev.

Tonja Ferjančič, vodja Mladinskega hotela, je takole komentirala številke v letu 2019: "Pozitiven rezultat pripisujemo tako povezovanju z našo matično enoto Zavodom za šport Ajdovščina, ki sodeluje z nami v smislu polnjenja naših kapacitet s športnimi klubi iz različnih dežel, drugih poslovnih sodelovanj iz lokalne skupnosti, kot tudi omogočanju kvalitete bivanja, za katero skrbi uigrana in fleksibilna ekipa Mladinskega kulturnega centra in hotela Ajdovščina. Tako v letu 2019 beležimo 17% povečanje nočitev. V leto 2020 smo vstopili z velikimi pričakovanji glede na že zapolnjenimi kapacitete, ki si sledijo v prihodnjih mesecih."

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #vipavskadolina, #turizem

Kolofon