Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rokometni zmagi Ajdovščine nad Izolo in Gornjo Radgono

Ligaški vikend je bil tokrat delaven za tri ajdovske ekipe. Obe rokometni sta z odliko opravili svoje delo. Mlinarke so brez večjih težav na gostovanu odpravile Izolanke, fantje pa so v pokalni tekmi ugnali goste iz Gornje Radgone. Zalomilo pa se je Kixom, ki so na domačem parketu priznali poraz Meteorplastu.

Petkov uvod v 12. prvenstveni krog je prinesel drugo medsebojno tekmo Izolank in Ajdovk v sezoni. Prvo so z desetimi goli prednosti dobile Ajdovke, pred katerimi je na prvoligaški lestvici le evropski Krim. Mlinotest je v minulem krogu z goli vseh igralk ekipe povozil skromne Ptujčanke, vendar pa so Izolanke predstavljale trši oreh. Ajdovke so se znašle sredi obdobja serije lažjih poškodb in viroz. Tako so v Izolo odšle v skromnejši zasedbi, a Mlinotest ima sicer tudi v takšnih razmerah dovolj kakovostne širine za zmago. Za tekmo je bila pripravljena tudi najučinkovitejša igralka s prve medsebojne tekme, Dominika Mrmolja. Najbolj pa so Ajdovke pogrešale prvo vratarko Aleksandro Petruhino in Nušo Fegic.

Izolanke se Ajdovk niso ustrašile in so, navdahnjene v napadu ter z borbeno predstavo v obrambi, Mlinarkam v začetku tekme, povzročile precej preglavic. Brez težav so bile enakovreden boj z Ajdovkami, ob koncu prvega dela pa celo prešle v vodstvo. Začetek drugega polčasa je bil izjemno napet, saj so domačinke zaradi rdečega kartona takoj ostale brez krožne napadalke Maje Krese. Mlinarke so počasi začele prevzemati pobudo in po golu Dominike Mrmolje, v 44. minuti, prvič povedle za tri zadetke. Izolankam so pošle moči za preobrat in kmalu je bilo jasno, da se bodo točke odpeljale v Ajdovščino. Razlika je vztrajno naraščala in ob koncu je na semaforju ostal zapisan izid 27:33. Zaslužena in prigarana zmaga rokometašic Mlinotesta, ki tako ostajajo zanesljivo na drugem mestu v prvoligaški konkurenci. Ob odlični obrambi, se je v napadu najbolj odprlo Tini Benčina. Slednja je ob 100% metu zadela osemkrat in bila najboljša strelka v tokratnem sivem ajdovskem dresu. Dvakrat manj je nasprotno vratarko premagala Dominika Mrmolja. Ob odsotnosti obeh standardnih vratark je svoje delo zelo dobro opravila tudi Anja Bratina, ki je zbrala deset obramb (dve obranjeni sedemmetrovki). V soboto na Police prihaja novomeška Krka.

RK Ajdovščina

Precej razlogov za zadovoljstvo pa imajo tudi v ajdovskem moškem rokometnem taboru. Fantje so v soboto odigrali pokalno tekmo proti ekipi Gornje Radgone in zasluženo slavili z rezultatom 23:20. Tako so se uvrstili v osmino finala, kjer jih čaka Gorenje iz Velenja.

A kaj lahko bi bilo tudi drugače. Domači so sicer srečanje odlično odprli in povedli z 9:5. Nato pa so gostje strnili vrste in do polčasa spreobrnili rezultat. Moštvi sta v slačilnice odšli z golom prednosti gostujoče ekipe. Trener Peter Bešir je med odmorom očitno dovolj motiviral igralce, da so v drugi del ponovno vstopili odlično in z borbeno predstavo, znova prešli v vodstvo. V zadnjih deset minut tekme so vstopili s prednostjo treh zadetkov, ki so jih uspešno obranili do zadnjega sodniškega žvižga. Tilen Masilo je nasprotnega vratarja premagal šestkrat, enkrat manj pa je bil uspešen Patrick Vidic. Na vratih je bil tokrat zelo razpoložen tudi Brane Krauthaker. Ajdovci misli sedaj usmerjajo nazaj v prvenstvo, v soboto bodo na domačih tleh gostili ekipo Moškanjcev – Gorišnica.

KIX Ajdovščina

Manj zadovoljni pa so ajdovske Police v soboto zapuščali gledalci, ki so si prišli ogledat tekmo malega nogometa med domačimi Kixi in gosti, KMN Meteorplast. Gostje so bili boljši in zmagali z rezultatom 1:2. Obakrat je domačo mrežo zadel Davorin Šnofl. Častni zadetek za domače je dosegel Stevo Ignjatović, uspešen je bil z kazenskim strelom iz desetih metrov. V soboto čaka Ajdovce še ena domača tekma, tokrat proti zadnjeuvrščenemu Fustal klubu Kebelj.

 

* Naslovna fotografija: Robert Ferjančič RF Studio

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #futsal , #ajdovščina

Kolofon