Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Novi obrazi v taboru Primorja

Vse bolj se bliža nadaljevanje prvenstva v nogometni tretjeligaški konkurenci. Nogometaši Primorja, vodilni na lestvici, bodo na nogometne zelenice stopili spet v soboto, 14. marca, ko prihaja na ajdovski Mestni stadion ekipa Kočevja. Ajdovsko moštvo je že pričelo s pripravami na nadaljevanje prvenstva, v svojih vrstah pa so zaenkrat pozdravili tri novince.

Nogometaši ajdovskega Primorja so že v polnem pogonu priprav na nadaljevanje prvensta v 3SNL-Zahod. Tribune bodo ponovno oživele v soboto, 14. marca, ko bo v Ajdovščini gostovala zasedba iz Kočevja. Cilj ajdovskega kluba je uvrstitev v drugoligaško konkurenco, zato imajo v teh dneh precej dela tudi tisti, ki so v klubu zadolženi za kadrovsko zasedbo. Do konca prvenstva je še daleč in v lovu na drugoligaško vstopnico bo imel trener Andrej Komac na voljo močnejšo zasedbo, ki bi po napovedih morala doseči zastavljene cilje.

V ajdovskem rdeče črnem dresu bomo v prihodnje lahko spremljali Janija Curka, domačina iz Ceste pri Ajdovščini, ki je precejšen del svoje dosedanje kariere preživel v Gorici. V jesenskem delu prvenstva je bil Curk član drugoligaša iz Brd, spomladi pa bo 26-letni bočni branilec zagotovo močno orožje v taboru Primorja. Po letu in pol v Ljubljani pa se je od Olimpije poslovil Svit Teodor Benedetič. Bivši član Gorice zmaje zapušča začasno, v nadaljevanju sezone bo kot posojen igral za Primorje. Vezist je bil posojen že jeseni, ko je bil pri Iliriji. V moštvo Primorja pa se je vrnil tudi Tine Kočevar, ki je pred tem igral za drugoligaša iz Bilj.

Svit Teodor Benedetič

 

Rdeče črni bodo večino priprav na nadaljevanje prvenstva preživeli v Ajdovščini, del pa tudi v Anakranu, kjer bodo sodelovali na triangolo turnirju.

Seznam pripravljalnih tekem:
8. 2.  Nasprotnik še ni potrjen
14. 2. – 16. 2. Priprave v Ankaranu (Triangolo turnir Primorje, Dekani in Ankaran)
22. 2. Primorje – Dob (Mestni stadion Ajdovščina)
29. 2. ND Gorica – Primorje (Športni park Nova Gorica)
7. 3. Primorje – Slovan (Mestni stadion Ajdovščina)

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon