Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rokometašice Mlinotesta slavile v derbiju proti novomeški Krki

Sinočnji športni spored v dvorani Police je postregel z dvema rokometnima tekmama. Fantje so žal priznali premoč nasprotnikom, punce pa so v derbiju kroga zanesljivo odpravile Novomeščanke in tako dosegle že dvanajsto zmago v tej sezoni. Tekma med Kixi in ekipo Kebelj je odpadla in je preložena na kasnejši termin.

Če bi, medtem ko to berete, rokometna tekma med ajdovskim Mlinotestom in novomeško Krko, še vedno trajala, bi Ajdovke verjetno še vedno vodile za tri ali pa štiri zadetke prednosti. Tako nekako je potekal sinočnji rokometni derbi na Policah. Dekleta so na parketu postregle s kakovostno rokometno predstavo, v kateri so bile Mlinarke vseskozi ravno toliko boljše, da jih Novomeščanke, kljub trudu in borbenosti, nikakor niso uspele uloviti in jih verjetno še danes ne bi. Prednost treh do petih zadetkov, so brez večjih težav ohranjale skozi skorajda celotno srečanje in ob zadnjem sodniškem žvižgu, so si dekleta zasluženo skočila v objem ter prejela bučen aplavz približno petsto glave množice navijačev na tribunah ajdovske dvorane. Končni izid je bil 26:23 (14:10).

Recept za sobotno zmago nad Krko se vsekakor skriva v odlični obrambi, na čelu s ponovno zelo razpoloženo Aleksandro Petrukhino. Krkašice so se le stežka prebile skozi obrambni zid Mlinark, sestavljen iz Tine Benčina, Špele Ferfolja, Dominike Mrmolja in Urše Zelnik, če pa jim je to vendarle uspelo, so naletele na Petrukhino, ki je tokrat zbrala 13 obramb. V napadu je vse niti v rokah držala znova izjemna Nuša Fegic, dosegla je šest zadetkov in obenem podelila še vsaj toliko asistenc. S hitrimi protinapadi pa je mrežo Krke rešetala še Nataša Janković Rustja, ki je prav tako dosegla šest zadetkov. Stik z Mlinarkami je v vrstah Krke držala le odlična Ana Abina, ki je osemkrat zatresla ajdovsko mrežo, a je imela ob sebi premalo razpoloženih soigralk za kaj več od častnega poraza.

Dejan Kovšca // trener ŽRK Mlinotest

Rokometašicam Mlinotesta velja čestitati za še eno izjemno rokometno predstavo, ki je navdušila znova precej polno dvorano na Policah. Dekleta igrajo lep in gledljiv rokomet in so zasluženo na vrhu prvenstvene lestvice. Četa trenerja Dejana Kovšce je dosegla že dvanajsto zmago v sezoni in je trenutno vodilna v državi. A treba je dodati, da ima drugouvrščeni Krim dve tekmi manj. Ajdovke bodo znova stopile na parket 15. februarja, ko bodo gostovale v Litiji.

Rokometni klub Ajdovščina

Precej manj vedro pa je bilo v ajdovskem moškem rokometnem taboru. Domača tekma proti ekipi Moškanjci – Gorišnica bo šla verjetno hitro v pozabo, saj so bili gostje boljši z 15:19. Že pogled na rezultat pove, da je tokrat v ajdovski ekipi škripalo predvsem v napadu, sploh v prvem polčasu, v katerem so Ajdovci zmogli vsega pet zadetkov. Tudi v drugem delu se slika na parketu ni bistveno spremenila in ko so gostje, v 49. minuti, povedli z 10:19, je bilo jasno, da so sanje o zmagi splavale po vodi. V domačem taboru je bil še najbolj razpoložen Domen Pelicon, ki je zadel štirikrat, enkrat manj je bil uspešen Rok Krašna. V prihodnjem krogu čaka Ajdovce gostovanje v Murski Soboti, pri Pomurju.  

 

Posnetek tekme: ŽRK Mlinotest Ajdovščina - ŽRK Krka Novo Mesto:

 
 
Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon