Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Maja Svetik se po sezoni seli v Krim Mercator

Vodstvo Krima Mercatorja je včeraj sporočilo, da je sklenilo sodelovanje s slovensko reprezentantko Majo Svetik, članico ajdovskega rokometnega kluba Mlinotest. Za domače moštvo bo odhod odlične levokrilne igralke kar precejšen udarec, obenem pa dokaz, da se v Ajdovščini nadaljuje vzgoja kvalitetnih rokometašic.

Vodstvo rokometnega kluba Krim Mercator je že zavihalo rokave in pospešeno sestavlja ekipo za prihodnjo sezono. Iz ajdovskega Mlinotesta se v prestolnico seli levokrilna rokometašica Maja Svetik. Ta rokometno filozofijo trenerja Uroša Bregarja dobro pozna že iz reprezentančnih logov.

Maja Svetik je namreč bila del reprezentančne odprave na svetovnem prvenstvu na Japonskem, sicer pa je, v Šempetru pri Gorici rojena rokometašica, v zadnjih sezonah opravljala kapetansko vlogo pri ajdovskemu Mlinotestu, v katerem igra od malih nog. V članski konkurenci je prvič zaigrala pri že pri 16 letih. »Moja pričakovanja ob prestopu so velika. Vedno sem si želela igrati v večjem klubu, na bolj profesionalni ravni ter biti del Lige prvakinj. Zavedam se, da bo preskok na višjo stopničko velik, a to je zame izreden motiv. Vedno sem vesela novih izzivov, novih ciljev in vsega kar pride na poti pri doseganju le-teh. Zato sem prestopa zelo vesela in že nestrpno pričakujem prihodnjo sezono,« je dejala Svetikova.

V ajdovskem moštvu bo na levem krilu zazevala kar precejšnja luknja, ki jo bo sprva zagotovo težko zapolniti. A prihaja mladi ajdovski rod, ki mu velja zaupati in ki bo morda dovolj dober, da odhod kapetanke ne bo prevelika ovira.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon