Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V četrtek bo potekal zaključni dogodek projekta Primorski pospešek

Tedenska rubrika Primorskih novic - Primorski pospešek - je namenjena širjenju kvalitetne konstruktivne javne razprave o mladih v Sloveniji: o problemih, s katerimi se mladi srečujejo, in o priložnostih za uspeh, ki jih potrebujejo in jih v naši državi dobijo ali pa tudi ne. Tovrstne razprave je v Sloveniji zagotovo premalo, zato vabljeni v Novo Gorico, v četrtek, 13. februarja, ko bo potekal zaključni dogodek z zanimivimi gosti.

Projekt Primorski pospešek se osredotoča na karierno mladih, na možnosti za razvoj njihovih potencialov v Sloveniji, o problemih, s katerimi se soočajo na svoji poti, o viziji za njihovo življenje. Ob zaključku rubrike bo zaključni dogodek. Častni pokrovitelj rubrike in zaključnega dogodka je predsednik vlade Marjan Šarec.

Četrtkov dogodek bo sestavljen iz dveh delov: organiziranega druženja mladih z uspešnimi posamezniki in okrogle mize na temo javne razprave o mladih v Sloveniji, predvsem s poudarkom na kariernih poteh in priložnosti za mlade v Sloveniji.

V prvem delu se bodo mladi organizirano družili z uspešnimi posameznki (podjetniki, raziskovalci …). Mladi bodo spoznavali njihove karierne zgodbe, se jim tudi sami predstavili in jih prosili, da jih naprej povežejo z ljudmi, ki so uspešni na področju, ki njih zanima. Namen druženja je rušiti mit med mladimi v Sloveniji, da so krogi uspešnih ljudi zaprti in da se v Sloveniji ne da uspeti.

V drugem delu bo na odru potekala okrogla miza, katere namen je predstaviti izkušnje mladih in delodajalcev, načeti dileme in probleme, ki jih predstavljamo skozi objave v Primorskih novicah.Gostje okrogle mize, ki jo bo vodila novinarka Primorskih novic Vesna Humar, bodo: Marjan Batagelj, gospodarstvenik, Tadej Beočanin, župan Občine Ajdovščina, Nastja Bremec Rynia, koreografinja in plesalka, doc. dr. Matjaž Humar,  Institut Jožef Stefan in mag. Tanja Kožuh, direktorica Primorskega tehnološkega parka.

Dogodek bo pričel ob 18. uri v dvorani Pinta igralniško-zabaviščnega centra Perla, Hit d.d., Nova Gorica, Kidričeva 7.

O Zavodu Pospešek: njegov ustanovitelj David Florjančič je magistrski študent fizike in večletni prostovoljec pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. V okviru Zavoda Pospešek s svojimi bogatimi izkušnjami z delom z mladimi slednjim pomaga pri ustvarjanju mreže poznanstev s posamezniki in podjetji, ki delujejo na področju, ki mlade zanima. Eden od ciljev Zavoda Pospešek je svoje dejavnosti izvajati po vsej Sloveniji, da bi bile čim prej dostopne vsem mladim. V okviru dogodka Gazele, ki bo oktobra letos in ga organizira časnik Dnevnik, je bil Zavod Pospešek izbran za naslov “Sodelovanje leta 2019” za Primorsko regijo.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #mladi, #izobraževanje

Kolofon