Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Magda Sever predstavila svoj knjižni prvenec S srcem na pot v njihov in naš čas

Včeraj je v nabito polni Lavričevi knjižnici v Ajdovščini Magda Sever predstavila svojo knjigo S srcem na pot v njihov in naš čas. V njej so zapisane zgodbe življenja njenega očeta Jožefa Keteja in tete Ivanke Čoha. Knjiga je sestavljena iz dveh delov, prvi del imenovan Jaz v tebi je sestavljen iz dnevniških zapisov, pisem in dopisnic njenega očeta iz časa druge svetovne vojne, ko je bil interniran v delovnem taborišču v Nemčiji.

V prvem delu knjige Jaz v tebi so zapisi iz dnevnika, pisma in dopisnice njenega očeta v času druge svetovne vojne (od septembra 1943 do marca 1945), ko je bil interniran v delovnem taborišču v Nemčiji. Iz njih veje skrb za mlado družino, ki jo je moral zapustiti, opisati jim skuša življenje v tujem kraju in vlivati vero in upanje na skorajšnjo rešitev.

Magda Sever v Lavričevi knjižnici

Drugi del knjige Ona v meni pa govori o življenju avtoričine tete (dočakala je 103 leta), kot ga je razkrivala nečakinji ob obiskih. Z veliko mero tenkočutnosti in spoštljivosti je opisan čas, v katerem sta živela Jožef in njegova sestra Ivanka, njune stiske in srečo, pomanjkanje, negotovost in strah, močne čustvene vezi in trdno vero, ki so povezovali 11 preživelih otrok v otroštvu in še potem, ko so si ustvarili svoje družine.

Magda Sever je z zapisom poskrbela, da bodo zgodbe tata Jožefa in tete Ivanke za vedno ostale v spominu njunega številnega potomstva in sorodstva.

Magda Sever v Lavričevi knjižnici

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #literartura

Kolofon