Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mladinski svet Ajdovščina zbira ideje

Mladi, razmišljate o karieri oz. poslovni poti? Morda potebujete nasvet, informacijo? Na primer: Katere pravice in dolžnosti ima zaposleni? S.P. -prvi koraki? Davki? Subvencije? Računovodnstvo? ZPIZ? V prihajajočih mesecih bo Mladinski svet Ajdovščina pripravili dogodke na temo podjetništva, kjer bodo lahko odgovorili na vaša vprašanja / potrebe. Vabljeni k sodelovanju.

Prehod na trg dela je za mlade velik korak. Prva zaposlitev simbolizira samostojnost in odgovornost. Mladi, ki ne dobijo primerne zaposlitve se kasneje finančno osamosvojijo, imajo manj možnosti za ureditev bivanjskih razmer ter si posledično pozneje ustvarijo lastno družino. Zaposlovanje in samozaposlovanje omogoča mladim tudi boljši osebnosti razvoj, višjo samozavest, doseganje avtonomije in uresničevanje življenjskih ciljev.

Poslanstvo Mladinskega sveta Ajdovščina je med drugim tudi krepitev vloge mladih v družbi in pomoč pri oblikovanju okolja, ki jim omogoča aktivno participacijo v družbi. Zato za vas mladi Ajdovci, pripravljamo delavnice na temo podjetništva.

Želimo si, da nam preko Facebook strani Mladinskega sveta Ajdovščina, sporočite kaj glede podjetništva bi vas interesiralo, kakšne teme delavnic bi vam ustrezale. Mogoče vas zanimajo prvi koraki pri odprtju S.P.-ja, kakšne so pravice delavcev, na kaj moramo biti pozorni pri podpisu pogodbe o zaposlitvi, morda pomen ZPIZ-a ali pa celo to, kaj je podjetniška kooperativa?

Komentiraj in potrudili se bomo odzvati na vaše pobude ter izpeljati delavnice na teme, ki vas zanimajo, odgovoriti na vprašanja in razjasniti nejasnosti pri prvih korakih na vaši karierni poti.

Vabljeni k sodelovanju.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #mladi, #izobraževanje

Kolofon