Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rokometašice Mlinotesta slavile tudi v Celju

Nadaljevanje ligaškega plesa je pretekli vikend na parket poslalo tri ajdovske ekipe. Najbolj so znova navdušile rokometašice Mlinotesta, ki so v Celju zabeležile že petnajsto zmago in si tako dve tekmi pred koncem zagotovile najmanj končno drugo mesto. Kixi so klonili v Zagorju ob Savi, košarkarji KK Leone Ajdovščina pa v Idriji. Prijateljski severnoprimorski derbi med Gorico in Primorjem se je končal z neodločenim izidom.

Mlinarke meljejo dalje bi lahko rekli tudi po odigranem 16. krogu prve ženske rokometne lige. Dekleta so gostovala v Celju, pri četrtouvrščeni ekipi ŽRK Z'dežele in vknjižile novo zmago. Ob koncu je na semaforju pisalo 19:23 (9:9). To je bila že petnajsta zmaga v tej sezoni, z njo pa so si Ajdovke že zagotovile končno drugo mesto.

Domače igralke so se sicer precej časa upirale favoriziranim Ajdovkam in vse do zadnjih desetih minut tekme uspešno držale korak z Mlinarkami. Nato pa so pošle moči, svoje je dodala še ajdovska vratarka Aleksandra Petrukhina in novi dve točki potujejo v Ajdovščino. Ajdovke bodo v soboto gostovale v Kopru.

KIX Ajdovščina

Ajdovski malonogometaši so odigrali srečanje 19. kroga 2SFL in doživeli poraz z 5:0. Domačini iz Zagorja ob Savi, ekipa Mlinše, so bili boljši in zasluženo zmagali. S tem so tudi ohranili možnosti za preboj v prvo ligo. Ajdovci so korak z domačini držali le v prvem polčasu, ki se je končal z minimalnim vodstvom Mlinš. V drugem delu pa so se domači razleteli po igrišču in ajdovsko mrežo zatresli še štirikrat. Kixi so si sicer ustvarli nekaj priložnosti, a bili v zaključku akcij nenatančni. V petek, 6. marca bo na ajdovskih Policah gostovala ekipa iz Logatca.

KK Hidria - KK Leone Ajdovščina

Ajdovska članska košarkarska ekipa je slabo začela drugi del prvenstva, saj je v Idriji izgubila proti Hidrii. Ponovno je bila ekipa oslabljena, saj v ekipi ni bilo Uroša Šemeta, ki je že zaključil z letošnjo sezono, prav tako pa poškodovani igralci še niso nared za igranje. Tekmo so bolje pričeli domačini, ki so v samem začetku tekme povedli z 8:2. Tudi v nadaljevanju prvih deset minut je Idrijčanom uspelo ohraniti prednost (24:18). V drugi četrtini so ajdovski igralci le nekoliko bolje zaigrali, vendar so bili na drugi strani igralci Hidrie učinkoviti v napadu in še povečali prednost. Kot že celotno sezono, so ajdovski levi imeli najslabše minute v tretji četrtini, ko v napadu igra ni stekla, prav tako pa se je začela poznati kratka klop, saj so Idrijčani dosegli skoraj 30 točk. V zadnji četrtini so fantje zaigrali bolje in nekoliko omilili poraz. Za KK Leone Ajdovščina je največ točk dosegel Andi Shehu, ki je dosegel 35 točk. V naslednjem krogu v goste prihaja ekipa Plame Pur iz Ilirske Bistrice. Tekma je na sporedu v soboto, 7. marca, ob 19. uri.

Gorica - Primorje

Novogoriški športni park je v soboto gostil prijateljsko tekmo med domačo Gorico in Primorjem iz Ajdovščine. Končalo se je z delitvijo točk in rezultatom 1:1. Domače je že v tretji minuti v vodstvo popeljal Nik Jermol, ki je izkorstil napako v obrambi Ajdovcev in z bližine matiral vratarja Štruklja. Ajdovci so se hitro zbrali in vzpostavili ravnotežje, kar se jim je obrestovalo v 30. minuti. Lepo akcijo Primorja je v gol pospremil Žan Leban. V nadaljevanju tekme se mreži nista več zatresli, vsekakor pa so imeli več od igre ajdovski nogometaši, ki so si pripravili kar nekaj lepih priložnosti, Amel Džuzdanović je med drugim stresel tudi vratnico. Primorje se je pred začetkom nadaljevanja sezone pokazalo v dobri luči in pripravljeno na naskok za drugoligaško vstopnico. Sezona se s tekmo proti Kočevju pričenja čez dva tedna.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #nogomet, #košarka, #futsal

Kolofon