Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Adrijanu Fegicu priznanje za življenjsko delo na področju športa

V petek je v Dvorani Prve slovenske vlade potekala slavnostna podelitev priznanj Športne zveze Ajdovščina za najboljše športnike in športnice v letu 2019. Vrhunec večera, ki je potekal v duhu bližajočih se olimpijskih iger v Tokiu in evropskega prvenstva v nogometu je bila podelitev priznanja za življenjsko delo, nogometašu Adrijanu Fegicu. Sicer je bilo letošnjih nagrajencev skupaj kar 74.

V uvodu večera sta navzoče najprej nagovorila predsednik ŠZA Miloš Popovič in župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin. Miloš Popovič je obiskovalcem dejal, da ima prostovoljstvo v športu veliko težo in da ga je iz leta v leto manj. Poudaril je, da ga je potrebno ceniti, ker predstavlja pomemben mozaik v športni piramidi. Župan Tadej Beočanin se je najprej iskreno zahvalil vsem nagrajencem in strokovnim delavcem, da z izjemno zagnanostjo in rezultati skrbijo za prepoznavnost športa v občini Ajdovščina. Dodal je tudi, da bo občina še najprej vlagala v razvoj športa in športne infrastruktur. »Vse več je individualnih športov, skoraj da ni športne panoge, s katero se mladi ne bi ukvarjali, kar trdno podpiramo tako s sofinanciranjem društev kot tudi skrbjo za infrastrukturo.«, je dejal ajdovski prvi mož.

Naj športnik 2019 // Fotografija: Robert Ferjančič

Pred polno dvorano sta prireditev povezovala Sandi Škvarč in Lucija Bratina. Podeljevalci priznanj so bili tokrat nekdanji udeleženci olimpijskih iger. Dušan Mesesnel, Aleksander Lapajne in Primož Štrancar so ob pomoči predsednice fitnes zveze Slovenije Nataše Teran podelili kar 39 bronastih, 32 srebrnih ter dve zlati priznanji. Tokratni zlati priznanji sta si zaslužila kapetanka Ženskega rokometna kluba Mlinotest Maja Svetik in triatlonec Tine Lavrenčič.

Naj športnik 2019 // Fotografija: Robert Ferjančič

Rokometašica Maja Svetik je stalna članica slovenske ženske reprezentance, ki je nastopila na decembrskem svetovnem prvenstvu na Japonskem. Maja je 11x zatresla nasprotnikovo mrežo na sedmih odigranih srečanjih. Slovenska reprezentanca je med drugim v prvem kolu s 26-32 premagala kasnejšo svetovno prvakinjo Nizozemsko. Tine Lavrenčič je v maju 2019 v španski Pontevedri slavil naslov svetovnega prvaka v dolgem triatlonu v kategoriji 25 – 29 let.

Naj športnik 2019 // Fotografija: Robert Ferjančič

Vrhunec večera je bila podelitev priznanja za življenjsko delo v športu. Priznanje je iz rok župana Tadeja Beočanina in predsednika ŠZA Miloša Popoviča prejel Adrijan Fegic. Fegic je legenda primorskega, slovenskega in jugoslovanskega nogometa. Kariero je pričel v Primorju, zvezdne trenutke doživljal v dresu Rijeke, kjer se je iz domala neznanega mladeniča iz Ajdovščine razvil v nogometaša, ki je trkal na vrata državne reprezentance.

Po zaslugi nastopov v evropskih pokalih je Fegic postal znan tudi zunaj meja naše takratne države. Iz Rijeke ga je pot vodila v Francijo, kjer je igral za štiri klube. Osebna zgodba pa ga je nato leta 1992 ponovno pripeljala domov, kjer je tudi zaključil bogato športno pot.

Naj športnik 2019 // Fotografija: Robert Ferjančič

Naj športnik 2019 // Fotografija: Robert Ferjančič

Čestitke vsem nagrajencem.

 

* Vir: Športna zveza Ajdovščina

* Fotografije: Robert Ferjančič

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #šport, #nogomet

Kolofon