Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Izšla je nova tiskana številka Lokalnih Ajdovščina

S kar precej težavami in rahlim zaostankom nam je vendarle uspelo pripraviti in natisniti novo tiskano izdajo Lokalnih Ajdovščina. Vsebina revije je bila pripravljena že pred »napadom« koronavirusa, zato je morda kakšna vrstica malce manj aktualna. Verjamemo pa, da si lahko z branjem popestrite dan in s tem malce odmislite na težave, ki jih imamo. Lokalne Ajdovščina vas danes in v torek čakajo v poštnem nabialniku.

Verjetno se v tem trenutku mnogi sprašujete, kaj za vraga počneta psa na naslovnici revije, ki jo pravkar berete. Ne, Lokalne Ajdovščina niso postale medijska podružnica revije Moj pes, prav tako znotraj revije ni nobene vsebine, ki bi govorila o psih ali o kakršnih koli drugih domačih živalih. Naš odgovor na to, zakaj sta na naslovnic psa, je, zato. Kar tako. Zakaj pa ne. Iskanje pravega motiva za naslovnico je vedno zanimiva naloga in terja precej kreativnega razmišljanja. In tokrat smo se pač odločili, da na naslovnico postavimo Abi in Freo.

Iz slovenskega, in seveda tudi tujega, prostora smo vajeni, da so naslovnice »mastne«, take ki nas pritegnejo. Še bolj mastni pa so v zadnjih časih naslovi člankov. Sploh tisti na medmrežju. Pravzaprav danes skoraj ni več medija, ki branosti svoje številke ne bi »boostal« s pomočjo takšne vaje v slogu. Čas v katerem živimo, je po naključju kot naročen za to. Okrog nas krožijo novi virusi! Horde migrantov in beguncev so le korak stran od slovenskih meja! Nov mandatar slovenske vlade je, na grozo nekaterih, postal Janez Janša! Zaradi segrevanja ozračja ne bomo več doživeli snega! Šokantno! Groza! Ste videli tole?! Noro! Tole si morate nujno ogledati! Osupnili boste! Veliki šok! Razkrivamo! NUJNO MORATE TO PREBRATI!

Lokalne Ajdovščina so vam lahko všeč ali pa tudi ne. Lahko jih berete ali pa tudi ne. Priznati pa morate, da svojih bralcev ne posiljujemo z naslovi, ki bi bili blizu tistim iz zgornjega odstavka. Verjetno je zato naša statistika branosti malce manj bleščeča, kot bi lahko bila, imamo pa neke vrste medijsko čisto vest. In tudi v prihodnje se bomo držali podobnih standardov. Kajti ravno to posiljevanje z mastnimi naslovi in napihovanje že tako slabih novic sta razloga, da živimo ljudje v letu 2020 polni strahu in v pričakovanju skorajšnjega konca sveta. Bojimo se drug drugega, bojimo se sočloveka, ki ni istih misli, kot smo sami, bojimo se vsega, kar nam pride naproti.

Pred vami je nova tiskana številka Lokalnih Ajdovščina. Ponovno prinaša kup strani zanimivega branja. Privoščite si nekaj minut miru, preberite si kak članek ali pa nas vsaj prelistajte. Za vsaj malce časa boste pozabili na vse šokantno, kar se dogaja okrog vas in nas.

 

* Uvodnik iz tiskane izdaje Lokalnih Ajdovščina - marec 2020

Matjaž Jazbar

#ajdovščina, #novice

Kolofon