Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Osnovna šola v Vipavi odprla sklad za pomoč ogroženim učencem

Osnovna šola Draga Bajca iz Vipave je pričela z dobrodelno aktivnostjo v okviru katere so odprli poseben sklad v katerega lahko vsakdo prispeva z namenom pomagati družinam učencev v stiski. Pripravljenost pomagati v omenjeni akciji je izrazilo tudi podjetje Mlinotest. Želijo si, da bi na enak način sodelovale tudi ostale šole v dolini in bi na ta način skupaj pomagali tistim, ki pomoč potrebujejo.

Spoštovani starši in vsi ostali!

Nepričakovano smo se znašli v nezavidljivi situaciji. Razmere pri nas in drugje po svetu so težke in nihče ne ve kako dolgo bo trajalo, da se zadeve normalizirajo in nevarnost okužbe z novim korona virusom preneha. Gospodarstvo se ustavlja. Posledice bodo neizogibne in samo upamo lahko, da ne pretežke. Pouk je odpovedan in s tem tudi subvencionirana šolska prehrana.  

Na pobudo staršev smo preverili možnosti kako lahko pomagamo družinam učencev, ki so se ali bi se morebiti znašle v stiski zaradi nastale situacije.

Ukrepali smo hitro in v okviru šolskega sklada oblikovali poseben fond (popolnoma ločeno od sredstev šolskega sklada), kjer se bodo zbirala sredstva iz prostovoljnih prispevkov namenjena medsebojni pomoči. Pomoč je namenjena predvsem tistim družinam, ki težko ali sploh ne morejo svojemu otroku ali otrokom zagotoviti hrane in drugih osnovnih potrebščin.

Verjamemo, da lahko marsikatero stisko z medsebojno pomočjo in solidarnostjo skupaj premagamo. V ta namen smo na šoli odprli poseben račun na katerega lahko nakažete vaše prostovoljne prispevke. Veseli bomo prav vsakega zneska in poskrbeli, da bo le ta, na transparenten način nekomu pomagal.

TRR: SI56 0133 6603 0686 243, sklicna številka SI00 29238,  s pripisom: “Pomoč ob pandemiji korona virusa”.

Že vnaprej hvala vsem, ki boste kakorkoli pomagali.  S skupnimi močmi, lahko nekomu vsaj malo ublažimo skrbi v tem težkem obdobju.

Ostanite zdravi in ostanite doma.

-------------------------

Starši, ki potrebujete pomoč se prosimo obrnite na svetovalno službo šole, s prošnjo za pomoč. Prošnjo lahko pošljete na naslov: alenka.cehovin@os-vipava.si ali mojca.habic@os-vipava.si

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šolstvo, #vipava

Kolofon