Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zagorela hiša v Lokavcu pri Ajdovščini

Težavam z epidemijo koronavirusa se je najprej pridružila močna burja, ki je znova obiskala Vipavsko dolino, gasilcem pa je dodatno delo povzročil obsežen požar v Lokavcu pri Ajdovščini, kjer je v strnjnem naselju zagorela hiša. Intervencija še vedno poteka.

Danes zjutraj so številna gasilska in policijska vozila odhitela v Lokavec. V delu kjer je strnjeno naselje je namreč zagorela hiša, s tem pa še močno ogrozila ostale hiše, ki se držijo druga druge. Intervencija ob burji, ki piha več kot 100 kilometrov na uro je še posebej zahtevna in še vedno poteka. A po prvih podatkih so gasilci zadevo obvladali in rešili vsaj tisto, kar se je rešiti dalo.

Fotografija: Angel Vidmar

Sicer je burja povzročila nekaj težav tudi drugje na Ajdovskem. Že sinoči so se vnele saje v dimniku stanovanjskega objekta v Vrtovinu, Dvema hišama v Lokavcu pa je odneslo streho. Navsezgodaj zjutraj so gasilci hiteli na Predmejo, kjer je nosilo kose pločevine. Del pločevinaste strehe je odneslo tudi z bivšega Nanosa, nevarne materiale burja nosi tudi po Ribniku. Že zjutraj je burja odtrgala prometni znak nad prehodom za pešce pri Snici, poleg tega pa lomi drevje in naokoli raznaša vse, kar se ujame vanjo.

Fotografija: GRC Ajdovščina

Piha tako imenovana 'temna' oziroma ciklonska burja, katere značilnost je, da piha več ur skupaj, z močnimi sunki v vrtincih. Zato jo tudi občutimo močneje kot običajno burjo. Vremenoslovci pravijo, da naj bi se že danes umirila, v celoti pa bo ponehala jutri dopoldne.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Naslovna fotografija: Angel Vidmar (Facebook)

Lokalne Ajdovščina

#kronika, #požar

Kolofon