Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rokometašicam Mlinotesta končno drugo mesto v državi

Epidemija koronavirusa je popolnoma zaustavila vse športne dejavnosti v državi, zaključujejo se tudi vsa ligaška prvenstva. Na izredni konferenčni seji Združenja klubov 1. A državne rokometne lige za ženske se je s koncem strinjalo vseh 10 predstavnikov prvoligašev. Naslov prvakinj so osvojile Krimovke, ajdovskemu Mlinotestu pa je pripadlo drugo mesto.

V 1. A državni rokometni ligi za ženske je večini ekip do konca prvega dela tekmovanja manjkala le še ena odigrana tekma. Predstavniki so se zato odločili, da kot končna razvrstitev obvelja trenutno stanje na lestvici. Nove, stare državne prvakinje so tako postale rokometašice Krima Mercatorja. Zanje je to že 25. zvezdica za najboljšo slovensko žensko ekipo. Za Ljubljančankami so se zvrstili Mlinotest Ajdovščina, Zelene doline Žalec, Krka Novo mesto, Z'dežele iz Celja, ŽURD Koper, Velenje, Izola, Litija in Ptuj.   Ajdovke so v izjemni sezoni osvojile kar 16 zmag in le en poraz. Boljše se bile le rokometašice Krima Mercator, ki so ravno s to zmago potrdile naslov prvakinj.

  Končni vrstni red v 1.ŽRL 2019/2020  

Predstavniki ženskih prvoligašev so se na seji zazrli tudi v prihodnost in sprejeli sklep, da bo v naslednji ligo sestavljalo 11 klubov. V njej bo nastopilo vseh 10 ekip iz te sezone, katerim se bo pridružila najboljša ekipa 1. B lige iz Zagorja.   Na seji je Združenje podalo še predlog, da bi na uvodu sezone 2020/21 odpovedalo ženski superpokalni obračun in da bi bil namesto tega v tem terminu odigran zaključni turnir pokalnega tekmovanja. Nanj so se pred časom uvrstile ekipe Krima Mercatorja, Krke Novega mesta, Z'dežele in Zelenih dolin Žalca.

 

* Vir: Rokometna zveza Slovenije

* Naslovna fotografija: Robert Ferjančič

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon