Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Priložnosti v spremembah

Tudi na Regijski razvojni agenciji ROD Ajdovščina se soočamo s spremembami zaradi trenutnega stanja. Vsi zaposleni opravljamo delo od doma, v teh spremembah pa iščemo tudi priložnosti. LAS Vipavska dolina je tako podaljšal rok za prijavo na objavljena javna poziva. Letošnji festival Okusi Vipavske je prestavljen na prihodnje leto. Priložnosti za nove poslovne projekte iščejo tudi osnovnošolci, ki so na Festival Labirint pod našim mentorstvom, prijavili dve inovativni ideji.

LAS VIPAVSKA DOLINA PODALJŠAL ROK ZA PRIJAVO NA 2. IN 3. JAVNI POZIV

LAS Vipavska dolina je podaljšal rok za prijavo na 2. in 3. javni poziv, za izbor standardnih  in manjših operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja za območje LAS Vipavska dolina 2014 – 2020 sofinanciranih s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP / LEADER). Oba javna poziva sta bila objavljena v začetku leta, natančneje 10. januarja 2020, na spletni strani LAS Vipavska dolina. Prva sprememba je v podaljšanju roka za oddajo vlog za operacije, s prejšnjega roka 27. 03. 2020, se rok podaljša na 30. 04. 2020 do 15:00 ure. Podaljša se tudi maksimalni datum zaključka operacij in sicer s 30. 09. 2022 na 31. 12. 2022. Zaradi razmere je popravek tudi glede načina za oddajo vlog in sicer je oddaja možna izključno preko navadne pošte s priporočeno pošiljko.

Vabljeni k spremljanju naše spletne strani, kjer bodo objavljeni odgovori na najpogostejša vprašanja, zastavljena v povezavi z objavljenima razpisoma. Za svetovanja in pojasnila smo v tehnični pisarni LAS Vipavska dolina iz objektivnih razlogov na voljo le preko e-pošte: info@las-vipavskadolina.si, kar velja od 16.3.2020 do preklica.

Podeželje<br />
Vir:  Jan Čermelj

PRESTAVLJEN FESTIVAL OKUSI VIPAVSKE

Zaradi trenutnih razmer v zvezi z virusom COVID-19 smo se odločili, da Festival Okusi Vipavske prestavimo na prihodnje leto. Te odločitve nismo sprejeli zlahka, ampak smo se ob spremljanju stanja in priporočil, odločili za ta korak. Želimo si, da Festival poteka v sproščenem in predvsem zdravem vzdušju. Tako bo štirinajsta izvedba Festivala Okusi Vipavske potekala prihodnje leto 16. in 17. maja 2021.

Festival vina in kulinarike, Okusi Vipavske ostaja še naprej festival vrhunskih doživetij, ki vipavska vina in kulinariko približuje najširši javnosti. Trenutne razmere nam tega ne dopuščajo, vendar ne dvomimo, da se bomo kmalu zopet srečali in skupaj nazdravili.

Okusi Vipavske<br />
Regijska razvojna agencija ROD

FESTIVAL LABIRINT

V okviru podjetniških krožkov smo na OŠ Dobravlje in OŠ Danila Lokarja pripravili in konec preteklega meseca tudi oddali dve inovativni ideji na Festival Labirint. Festival Labirint je laboratorij inovatorjev, raziskovalcev in tehnikov, v katerem ustvarjalni osnovnošolci severnoprimorske regije iščejo rešitve in se radi soočajo z izzivi sodobnega časa.

V skupinah so se osnovnošolci ukvarjali s problemom mokrih dežnikov, kjer so pripravili napravo ATD Drybrella, ki poskrbi, da je dežnik po uporabi v trenutku suh in posledično ne povzroča materialne škode. Reševali so tudi problem ločevanja odpadkov z aplikacijo VRLAN, ki pomaga pri pravilnem ločevanju in zmanjševanju odpadkov ter nudi nasvete, kako živeti brez odpadkov. Na probleme, ki so jih prepoznali v okolju, so pogledali iz več zornih kotov, zanje našli rešitev, izdelali prototipe in jih testirali.

Žal je zaradi novonastale situacije predstavitev idej pred komisijo onemogočena. Kljub temu pa upamo, da se bodo naši učenci dobro odrezali na regijskem tekmovanju in se tako lahko udeležili državnega srečanja mladih raziskovalcev, ki se vsako leto odvije v Murski Soboti.

Festival Labirint<br />
Vir: Festival Labirint

SPLETNA BAZA PONUDNIKOV ŽIVIL

Na pobudo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabimo pridelovalce in predelovalce lokalne hrane, da se vpišete v Katalog živil za javno naročanje, ki je spletna baza ponudnikov živil, ki nudijo svoje pridelke in izdelke javnim zavodom.

Katalog živil omogoča enostavnejšo prodajno pot, ki se uporablja za izločene sklope, kar pomeni, da lahko javni zavodi zunaj javnih naročil izvedejo naročilo s ponudnikom brez dodatne administracije. Ko ste vpisani kot ponudnik stopi kupec (javni zavod, šola, vrtec,...) z vami v kontakt prek telefona ali elektronske pošte. Med seboj se dogovorite glede dobave, količine in cene blaga po načelu: dogovorjena količina/cena – dostava – izstavitev e-računa. Več informacij najdete na tej povezavi.

Baza ponudnikov živil <br />
Vir: Jure Makovec

AKTUALNI RAZPISI

Novi nacionalni razpisi, ki smo jih izbrali za lokalno okolje, so na voljo na spletni strani Regijske razvojne agencije ROD.

 

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo, #turizem, #vipavska dolina, #ROD

Kolofon