Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Propadel belgijski nogometni klub za katerega igra Anel Hajrić

Pandemija COVID-19 je močno prizadela športnike in športne klube, ki so takorekoč čez noč ostali brez tekmovanj in prihodkov. Eden takšnih je tudi belgijski nogometni klub Lokeren, katerega dres nosi tudi Anel Hajrić. Slednji je bil sicer zaradi poškodbe gležnja trenutno izven tekmovalnega pogona.

Anel Hajrić je pri šestih letih začel nogometno pot pri ajdovskem Primorju in vse do 15.leta osvajal nogometno znanje na ajdovskih zelenicah. Nato ga je nogometna pot vodila v NK Maribor, oddelal mladinski staž, a priložnosti v članski ekipi Maribora ni dočakal. V sezoni 2018/19 je bil prvi strelec 2.SNL v klubu Radomlje. Ponudila se mu je priložnost v Belgiji, natančneje v klubu Lokeren, ki je letos nastopal v drugi ligi. Tudi v Belgiji se je na začetku odlično znašel, dosegel nekaj zadetkov, nato pa mu je načrte prekrižala zoprna poškodba gležnja.

Sedaj pa je belgijski klub doletela kruta usoda, za katero je v največji meri kriva epidemija koronavirusa. Sporting Klub Lokeren je razglasil bankrot. Kot je sporočil predsednik kluba Louis de Vries, klub ni uspel pravočasno zagotoviti investitorjev, ki bi zagotovili vsaj delno likvidnost kluba ob pet milijonskem dolgu.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon