Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vlog: ŽRK Mlinotest Ajdovščina - državne podprvakinje 2019/20 (vrhunci sezone)

Spet je petek in spet je čas za našo vlog objavo. Tokrat se podajamo na športno področje, ki je zaradi epidemije koronavirusa popolnoma ohromljeno. A vseeno je za rokometašicami Mlinotesta odlična sezona, ki je bila ob koncu nagrajena z naslovom podprvakinj. V današnjem videoposnetku si lahko ogledate vrhunce te super sezone. Vabljeni k ogledu.

Že kmalu po začetku epidemije koronavirusa so na izredni konferenčni seji združenja ženskih rokometnih prvoligašev člani soglasno sklenili, da je sezone konec. Prvak je postal Krim, drugi pa ajdovski Mlinotest.

Za moštvo Mlinotesta je najuspešnejša ligaška sezona v tem tisočletju. Po dveh zaporednih tretjih mestih v sezonah 2014/15 in 2015/16 so se varovanke trenerja Deana Kovšce tokrat povzpele do drugega mesta v državi. Najbolj fascinanten je podatek, da so Mlinarke v prvenstvu izgubile le enkrat, v celotni sezoni pa dvakrat. Krivec za oba poraza (pokalnega in prvenstvenega) je aktualni prvak Krim Mercator. Naj ob tem dodamo, da so Ajdovke zmagale na vseh osmih domačih srečanjih ter poskrbele, da je v letošnji sezoni trdnjava na Policah ostala nedotaknjena.

Ekipa Mlinotesta je v 17. krogih zabeležila 16 zmag, nobenega remija in en poraz ob skupni gol razliki 490:407. Prvoligaške nastope je vknjižilo 18 igralk od tega štiri vratarke. Mlinotest je imel drugi najuspešnejši napad lige.

Vrhunce te odlične sezone si lahko ogledate v spodnjem video posnetku. Vabljeni k ogledu.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #vlog

Kolofon