Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Življenje v izolaciji - virtualna razstava del likovnih umetnikov Severne Primorske

V Društvu likovnih umetnikov Severne Primorske so se odločili, da odprejo virtualno razstavo del, ki nastajajo v teh dneh izolacije. Z njo dokazujejo, da ima njihova ustvarjalnost krila, s katerimi lahko poleti onstran pandemije, nenehnih poročil, onstran predpisov in občinskih meja, onstran političnih diskurzov. Razstava je živa, dela se dodajajo sproti, avtorji lahko pošiljajo svoja dela, nastala v marcu in aprilu 2020, do 20. maja. Vabljeni k ogledu.

Koronavirus že nekaj časa počasi, a zanesljivo iz javnega in zasebnega življenja izriva večino ostalih tem. Tudi in predvsem kultura ter z njo vizualna umetnost je v tem času še posebej odrinjena na rob, kot da je ni. Ustvarjalci še kako obstajajo, čeprav jim z ekonomskega stališča res trda prede. Morda se prav v teh časih v naših ateljejih rojevajo najmočnejša dela.

V Društvu likovnih umetnikov Severne Primorske so se odločili, da odprejo virtualno galerijo / razstavo del, ki nastajajo v teh dneh izolacije. Zunaj prekipeva pomlad, njihov fizični svet pa je omejen. S to razstavo dokazujejo, da ima njihova ustvarjalnost krila, s katerimi lahko poleti onstran pandemije, nenehnih poročil, onstran predpisov in občinskih meja, onstran političnih diskurzov.

Celotno virtualno razstavo likovnih del najdete na TEJ POVEZAVI.

Covid-19-1Ivan-Skubin-Meditacija-v-osami-60x80-akril-na-platno-april-2020TravnikBlue 3Dotik-spominov 1 2020

 

* Vir: Lokarjeva galerija

* Naslovna fotografija: Pomlad v Šturskem parku, akril na platnu, 45 x 60 cm, april 2020 // Silva Karim

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #razstava, #umetnost

Kolofon