Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tretja okužba s Covid-19 v ajdovski občini

V sredo do konca dneva so novo okužbo s koronavirusom med slovenskimi občinami potrdili le v Ajdovščini. Grez ta tretji primer okužene osebe v naši občini. Kljub umiranju epidemije novega koronavirusa v Sloveniji je še vedno potrebno dosledno spoštovanje ukrepov fizičnega distanciranja, higiene rok in kašlja ter izolacije bolnih.

V sredo, 13. maja 2020 je bila potrjena še tretja okužba z novim koronavirusom na našem območju in sicer pri osebi, ki je k nam prišla iz tujine. Gre za osebo, ki se je okužila v tujini in je od prihoda na naše območje v samoizolaciji in dosledno upošteva vsa priporočila strokovnih služb ter ostaja pod nadzorom.

Ob rahljanju ukrepov, ki jih je vlada sprejela v luči epidemije, so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pripravili smernice, s katerimi spodbujajo k doslednemu spoštovanju ukrepov fizičnega distanciranja, higiene rok in kašlja ter izolaciji bolnih. Epidemiološka situacija glede novega koronavirusa SARS-CoV-2 v Sloveniji se umirja, zato se je začelo postopno sproščanje sistemskih ukrepov za zamejitev širjenja virusa. Še vedno je za zamejevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 v populaciji ključnega pomena, da posamezniki dosledno spoštujemo ukrepe, opozarjajo na NIJZ.

 

* Naslovna fotografija: solarseven/Getty Images

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon