Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pridružite se virtualnemu Ultra trailu Vipavska dolina

Epidemija koronavirusa jo je poštena zagodla tudi prirediteljem dogodka Ultra trail Vipavska dolina, ki bi se odvijal ravno v tem vikendu. Kot alternativo pa organizatorji nudijo virtualno tekmo v sklopu Alpe Adria Trail Cup, kjer se lahko preizkusite v poljubni razdalji. Tekmovanje poteka od petka, 15. maja, vse tja do nedelje, 17. maja. Pa še dobrodelna nota je poleg. Vabljeni.

Ultra trail Vipavska dolina je že kar nekaj časa prestavljen na leto 2021. Vseeno pa so se organizatorji prilagodili razmeram in tokrat tek prestavili na virtualno druženje preko spleta, kjer lahko vsak posameznik tekmuje v različnih razdaljah in lokacijah. Organizatorji  pripravljajo tekmovanje, ki ga lahko opravite sami oziroma v družbi s prijatelji, na pravi progi v Vipavski dolini ali pa nekje, kjer le posnamete enake pogoje, kot jih ponujajo proge v Vipavski dolini in uživate v naravi.

Prijave na spletno tekmovanje so mogoče od petka 15. maja do nedelje 17. maja (prijava je brezplačna).

Tekmujejo lahko tekači in kolesarji, ki si z upoštevanjem vseh predpisov glede covida -19 izberejo omenjeno razdaljo in minimalno višinsko razliko. Vsi, ki tekmujejo v kategoriji “športnik/tekmovalni način”, morajo objaviti ''Stravo race'' ali enakovredni posnetek svojega teka, ostali (netekmovalni način) pa povezavo do svojega socialnega profila, kjer so objavili svoj trening. Več informacij o prijavi, pravilih sodelovanja in vrstah prog najdete na tej povezavi

Benjamin Kodele

Obenem ima virtualno druženje tudi dobrodelno noto, tekač Benjamin Kodele se je odločil, da bo že šesto leto zapored pretekel 100 kilometrsko razdaljo. Njegov namen pa ne bo zgolj preteči 100 km, ampak tudi s svojimi koraki dobrodelno pomagati družini iz Lokavca, ki ji je ogenj vzel streho nad glavo. Pri Benjaminovem izjemnem podvigu lahko pomagate tudi vi! ⁣Na TRR Zavoda prijateljev mladine Slovenije lahko po vaših zmožnostih nakažete znesek, ki bo namenjen obnovi pogorele hiše. Več si preberite na tej povezavi.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Naslovna fotografija: Ultra trail Vipavska dolina

Lokalne Ajdovščina

#tek, #rekreacija, #šport

Kolofon