Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Andražu Keteju naziv najboljšega igralca Lige NLB in prestop v nove klubske barve

Rokometna sezone se je v Sloveniji predčasno končala že pred tedni, razlog je seveda koronavirus. Se je pa pred kratkim zaključilo glasovanje za naj posameznike v minuli sezoni Lige NLB. Največ glasov je prejel Andraž Kete, 27-letni Ajdovec, član novomeške Krke, ki bo obenem v prihodnji sezoni zamenjal klubske barve.

Glasovanje za najboljše posameznike v minuli sezoni Lige NLB se je zakljičilo. V vseh kategorijah je spletni portal ŠD-Šport zbral skupno več kot 23 tisoč glasov. Po izboru navijačev je najboljši trener postal dobovski strateg Benjamin Teraš (5561 glasov), s 1137 glasovi pa si je naziv najboljšega igralca minule sezone Lige NLB prislužil novomeški organizator igre Andraž Kete. Ajdovec je v dolenjsko prestolnico prispel s pričetkom letošnje sezone iz vrst Gorenja Velenja in se hitro izkazal za motorja ekipe. Zaradi številnih težav s poškodbami preostalih soigralcev je nekajkrat zaigral tudi na drugem položaju, njegova prvotna pozicija pa je organizacija napada. Na 21 tekmah je zadel 139 zadetkov.

Odlična sezona mu je ob koncu prinesla tudi selitev v nov klub. Kete bo namreč v prihodnji sezoni igral na slovenski obali, pri ekipi RK Koper. Podpisal je dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja, nedvomno pa klub poleg prihoda Nejca Poklarja resno računa na boj za najvišja mesta v prihodnji sezoni. »Občutki ob dogovoru z RD Koper so zelo dobri, saj gre za urejen in ambiciozen klub. Zelo sem vesel, da smo se uspeli v relativno kratkem času dogovoriti za podpis pogodbe. Cilji za prihodnjo sezono bodo zagotovo visoki, že v tem trenutku pa lahko navijačem sporočim, da se bomo maksimalno borili ter pustili srce na igrišču,« je dejal Kete za spletno stran kluba.

 

* Naslovna fotografija: RK Koper

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon