Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ameriško veleposlaništvo kupilo 1600 zaščitnih vizirjev podjetja 3D Solutions iz Predmeje

Pravijo, da dober glas seže v deveto vas. Zato ne preseneča včerajšnji obisk ameriške veleposlanice Lynde C. Blanchardi, ki se je pri nas mudila že meseca februarja. Tokrat pa je domov odnesla še 1600 zaščitnih vizirjev, ki jih je ameriška ambasada odkupila od domačega podjetja 3D Solutions in jih bo namenila slovenskim zdravstvenim ustanovam in domovom za starejše.

Ameriška veleposlanica Lynda C. Blanchard v bila včeraj že drugič v Ajdovščini v letošnjem letu. Februarja je spoznala nekatere zanimive domače podjetnike, tokrat pa jo je zanimal razvoj zanimivih proizvodov in sodelovanje lokalne skupnosti z domačim gospodarstvom. Predvsem v luči krize z epidemijo koronavirusa.

Veleposlanica je najprej obiskala podjetje 3D Solutions, ki ima svoj sedež in proizvodnji obrat na Predmeji. Podjetje se je izkazalo med nedavno krizo, ko je z lastnim znanjem razvilo in zagotovilo prozvodnjo zaščitnih vizirjev. Ti so bili kasneje, v sodelovanju z ajdovsko Civilno zaščito, razdeljeni domačim zdravstvenim ustanovam ter obrtnikom in podjetnikom. Vizirji so trenutno v postopku pridobivanja CE certifikata. Poleg vizirjev je podjetje 3D Solutions v sodelovanju z občinskim štabom Civilne zaščite razvilo tudi 3D masko.

Obisk ameriške veleposlanice v Ajdovščini

Ameriška ambasada je v zadnjem času od slovenskih podjetij nakupila več vrst različne zaščitne opreme, ki jo je podarila Upravi RS za zaščito in reševanje. Med omenjeno zaščitno opremo  najdemo tudi 1600 vizirjev podjetja 3D Solutions, ki jih bo Uprava namenila zdravstvenim ustanovam in domovom za starejše.

Veleposlanica Lynda C. Blanchard si vzela čas še za obisk štaba Regijskega centra Civilne zaščite v Ajdovščini, kjer jo je sprejel župan Tadej Beočanin. Veleposlanici so bili predstavljeni še drugi proizvodi in rešitve, ki so nastali v sodelovanju štaba in lokalnih podjetij – zaščitne maske WaM1, otroške zaščitne maske Čebelar, razkužila ...

 

* Vir in fotografije: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo

Kolofon