Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Novosti v Dobravljah in v Vrtovinu

V okviru projekta Moja pobuda je KS Dobravlje bogatejša za prenovljeno podobo okolice in dostopa do cerkvice Sv. Petra, ki postaja vse bolj priljubljena točka izletnikov po Vipavski dolini. V Vrtovinu pa so se razveselili prenovljenih 160 metrov ceste ob potoku Vrtovinšček, od kozolca do mosta.

Priljubljeno območje za rekreativce in sprehajalce v okolici cerkvice sv. Petra v Dobravljah je dokončno dobilo prenovljeno podobo, ki je bila izglasovana v sklopu akcije Moja pobuda. Do cerkvice sedaj vodi v celoti asfaltirana dostopna pot, ki je bila pred tem že razširjena v okviru prvega paketa participativnega proračuna poleti 2018. S tem se je izboljšala prometna varnost, v teh dneh pa je z asfaltacijo dela zaključila Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina, v okviru rednega vzdrževanja javnih poti. Cesta je sedaj tudi dovolj široka za bočno parkiranje. Varen dostop in urejena okolica sta dodana vrednost cerkvici, ki je zaradi svoje romantične podobe vedno bolj privlačna tudi za poroke.

Prenovljena cesta v Vrtovinu<br />
Fotografija. Občina Ajdovščina

V Vrtovinu pa se je zaključil projekt širitve dela ceste skozi vas. Prenovljenih je 160 metrov ceste ob potoku Vrtovinšček, od kozolca do mosta. Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je bila prenova nujna zaradi dotrajanosti in preozkega cestišča. Naložba je bila načrtovana v planu investicij krajevne skupnosti. Gradbeni stroji so na terenu zahrumeli tik pred epidemijo koronavirusa, vrhunec del pa je potekal prav v času karantene. Prenovo je izvajalo podjetje Elita Nagode, vrednost pogodbenih del je znašala 146.400,00 evrov, investicijo je v celoti kril proračun Občine Ajdovščina. Cesta je zdaj široka 5 metrov, urejeno je odvodnjavanje in podporna konstrukcija pod cesto v dolžini 65 metrov, ki v enem delu služi kot brežina struge, v drugem pa kot podpora cestišču. V celoti je prenovljenih 160 metrov ceste.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Naslovna fotografija: Franko Žgavec

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #promet

Kolofon