Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tri Mlinarke na reprezentančnem spisku

V torek se bo v slovenski prestolnici zbrala moška članska reprezentanca, konec tedna pa bo po njenih stopinjah šla tudi ženska izbrana vrsta. Članice se bodo zbrale ta petek, prav tako v Ljubljani na Kodeljevem. Na trening je vabljenih 19 igralk, ki se bodo tedaj nahajale v Sloveniji in jim zdravstveno stanje dovoljuje sodelovanje na treningu. Med njimi tudi Maja Svetik, Dominika Mrmolja in Nuša Fegic.

To bo prvo snidenje selektorja Uroša Bregarja in njegovih izbrank po decembrskem nastopu na svetovnem prvenstvu na Japonskem. Po prvotnih načrtih bi se morale sestati že prej, konec marca in s tekmama proti Nemčiji nadaljevati uspešno začete nastope – v prvem oknu so ugnale Belorusijo in Kosovo - v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo na Danskem in Norveškem. Zaradi tedanjega širjenja epidemije koronavirusa so pri evropski rokometni zvezi (EHF) drugega izmed treh delov kvalifikacij najprej prestavili, pred dobrim mesecem dni pa celotno izvedbo kvalifikacij dokončno odpovedali.

EHF se je odločil, da bo mesta na decembrskem tekmovanju zapolnil z reprezentancami glede na njihovo uvrstitev na zadnjem evropskem prvenstvu leta 2018 v Franciji. Bregarjeve izbranke bodo tako nastopile na tretjem zaporednem in skupno sedmem prvenstvu stare celine. Tekmice bodo prejele na žrebu, ki bo na sporedu 18. junija ob 11. uri na Dunaju.  

"Zelo sem vesela, da se bo ekipa znova zbrala, saj sta nam odpadli zadnji dve reprezentančni akciji v marcu in sedaj ob običajnem koncu sezone. Nismo navajene, da bi bile toliko časa brez pravega rokometa. Sama ga že izjemno pogrešam!" uvodoma pove slovenska kapetanka Ana Gros in obenem doda: "Petkov trening bo prava priložnost za obujanje odličnega reprezentančnega vzdušja in snidenja z reprezentančnimi soigralkami. Upam, da se šport kmalu vrne v ustaljene tirnice in da bomo lahko z ekipo napravili kakšen dober rezultat, še posebej na evropskem prvenstvu, ki nas čaka v decembru."  

Na reprezentančnem spisku so se znašle tudi tri članice ajdovskega rokometnega kluba Mlinotest. Maja Svetik je že izkušena reprezentantka, dres reprezentance je pred časom že občutila tudi Dominika Mrmolja, prvič pa bo barve Slovenija zastopala Nuša Fegic.  

 

* Vir: Rokometna zveza Slovenije

* Naslovna fotografija: ŽRK Mlinotest    

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon