Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovsko Letno kopališče se odpre v sredini junija

Čas poletja je skorajda pred vrati in marsikdo bo že kmalu iskal osvežitev ob morju, rekah in na kopališčih. V Ajdovščini se bo letno kopališče odprlo v sredini meseca junija, a s precej drugačnimi pravili kot smo jih bili vajeni. Kot vse kaže pa bo Zavod za šport Ajdovščina poskrbel tudi za Športne počitnice.

Bližamo se poletnim mesecem, ki s seboj prinašajo tudi obiske plaž ob morju, rekah in na kopališčih. Mesto Ajdovščina se lahko pohvali z odlično urejenim kopališčem, ki si je v lanskem letu prislužilo tudi prestižno priznanje in sicer za 3.mesto za naj kopališče v Sloveniji, ki ga organizira RTV SLO. Skrb za kopališče je zaupana ajdovskemu Zavodu za šport.

Epidemija novega koronavirusa pa je letos popolnoma prekrižala načrte in premešala štrene. A zadeva se počasi umirja in približujemo se normalnemu načinu življenja. Tako bomo tudi letos lahko obiskali ajdovski bazen, a pod malce drugačnimi pogoji. Uroš Pintar, direktor Zavoda za šport Ajdovščina je v izjavi za Radio Robin takole napovedal novo sezono kopanja: "Ajdovsko letno kopališče  se bo odprlo sredi junija. Kopalci bodo morali biti dva metra narazen, kar bo zelo težko zagotavljati. Potrudili se bomo, a obisk na Letnem kopališču bo zelo osiromašen. V lanski sezoni smo imeli na dan tudi do 800 kopalcev, letos pričakujemo, da bo dnevni obisk padel tudi do 70%."

Fotografija: Zavod za šport Ajdovščina

Pred tedni smo poročali, da v letošnjem poletju na Letnem kopališču ne bo Športnih počitnic, ki jih v sodelovanju s športnimi organizacijami in klubi ravno tako pripravlja Zavod za šport Ajdovščina. Športnih počitnic se je v lanskem poletju udeležilo rekordno število otrok, bilo jih je kar 863. Organizirali so 13 različnih kampov ter plavalni tečaj. A kot sedaj kaže bo sicer manjše število otrok vendarle lahko preganjalo počitniški dolgčas na bazenu, v okviru Športnih počitnic. "Pred kratkim smo se odločili, da športne počitnice v Ajdovščini bodo. Vsekakor pa ne takšne kot so bile v preteklosti. Izpeljali bomo nekakšen približek Športnih počitnic, omejili bomo število otrok na 30 tedensko, imeli pa bomo šest terminov, tako kot vedno. Vse to zaradi zagotavljanja higienskih standardov in odgovornosti do zaposlenih in uporabnikov Letnega kopališča", je zaključil prvi mož ajdovskega Zavoda za šport.

Sicer pa se na Policah, s ponedeljkom, 1. junija, ponovno odpira fitnes, plezalna steno in uporaba namiznega tenisa po obstoječih urnikih. Uporabnike fitnesa, ki so imeli še veljavne karte, prosijo, da se zglasijo na recepciji letnega kopališča za podaljšanja le teh. Več o dogajanju na Zavodu za šport Ajdovščina pa najdete na spletni strani.

 

* Vir: Radio Robin

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #počitnice, #novice

Kolofon