Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Budanjah prejeli že tretji defibrilator

Krajevna skupnost Budanje je v zadnjem letu s pomočjo donacije pridobila tri polavtomatske defibrilatorje (AED). Defibrilator, katerega je v letu 2019 krajevni skupnosti podarila Občina Ajdovščina je nameščen ob vhodu v novo podružnično šolo v Budanjah - »Zadružni dom«. Na omenjeni lokaciji se poleg šole nahaja še telovadnica, ki se uporablja tako za šolske namene kot tudi za kulturna srečanja, rekreacijo, zimsko lokostrelstvo ipd. Prav tako pa je na tej lokaciji v letu 2020 predviden začetek gradnje zunanjega športnega igrišča.

Ker se vas razprostira na veliki površini, kjer je več točk, kjer se zadržuje večje število ljudi ali se odvija več kulturnih in športnih prireditev, smo v svetu krajevne skupnosti stremeli k nabavi še vsaj dveh AED. Tako sta bila nedavno nameščena še drugi in tretji defibrilator. Za nabavo enega je poskrbela Zavarovalnica Triglav, ki je s finančnimi sredstvi v celoti pokrila nakup drugega defibrilatorja, med tem, ko je bil tretji defibrilator kupljen s finančnimi sredstvi - donacijami  vas, vaščanov Budanj.

Drugi defibrilator je nameščen ob vhodu v staro šolo, v neposredni bližini cerkve in Športnega parka Budanje ter je tako namenjen vsem vaščanom, kot tudi obiskovalcem športnega parka, v katerem se skozi celotno leto odvijajo razne športne in kulturne prireditve.

Tretji defibrilator pa je nameščen pred Gostilno Picerijo Anja v Logu, kjer je med drugim v neposredni bližini tudi padalsko in zmajarsko »pristajališče« ter božjepotna cerkev.

Budanje

V svetu krajevne skupnosti smo prepričanja, da ni dovolj le dostopnost AED temveč je potrebno tudi znanje pravilne uporabe tega dragocenega pripomočka, ki lahko rešuje življenja. V sled tega je v petek 5. junija ob v stari šoli, pri cerkvi, potekal prikaz delovanja AED.

Svet KS Budanje se zahvaljuje vsem donatorjem, ki so s finančno podporo pomagali pri nakupu AED.

                                                                                                          

* Vir: Svet KS Budanje

* Fotografije: Filip Rupnik

Lokalne Ajdovščina

#novice, #budanje, #zdravje

Kolofon