Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Enej in Tian Krševan slavila na prvi dirki sezone

Tudi šport se počasi vrača v vsakdanje življenje, prve dirke v sezoni so se razveselili slovenski motociklisti, ki so se zbrali v Slovenji vasi pri Ptuju. Daljši počitek očitno ni škodil Eneju in Tianu Krševan, ki sta znova dokazala svoj talent in se zavihtela na stopničke.

AMZS Center kartinga in moto športa v Slovenji vasi je bil prizorišče prve letošnje dirke državnega prvenstva v panogah minimoto, skuter, mini gp 10 in pokalnega tekmovanja v supermotu. Zaradi pandemije koronavirusa se je koledar tekmovanj pošteno spremenil v primerjavi s prejšnjimi leti, a vseeno so prav vsi udeleženci pokazali, da so dobro pripravljeni ter željni tekmovanj in merjenj moči na asfaltni stezi.

V kategoriji minigp je vlogo favorita upravičil Enej Krševan (GAS Vrtejba), ki je tekmece v obeh vožnjah suvereno pustil za seboj in slavil z zajetno prednostjo. Družinski uspeh je z uvrstitvijo na tretje mesto dopolnil njegov mlajši brat Tian Krševan (GAS Vrtejba), mednju pa se je uvrstil Enej Logar (AMD Domžale).

Tian Krševan je bil najhitrejši tudi v kategoriji minimoto otroci 1, saj je vnovič zanesljivo zmagal v obeh vožnjah. Tristan Rupelly mu ni bil kos in je obe preizkušnji končal na drugem mestu, dve tretji mesti pa si je privozil Nik Podpečan Vehovec (oba GAS Vrtejba).

 

* Vir: AMZS

* Fotografija: Enej & Tian Krševan Instagram

Lokalne Ajdovščina

#šport, #motociklizem

Kolofon