Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

192 ajdovskih devetošolcev in devetošolk zaključuje šolsko leto

Z današnjim dnem se od osnovnošolskih klopi poslavlja 192 ajdovskih devetošolcev in devetošolk. Šolsko leto, ki je bilo precej drugačno od preteklih, zaključujejo s tradicionalno valeto, a tudi ta ne bo takšna kot smo jih bili vajeni v preteklosti. Župan Tadej Beočanin je šolarje, ki zaključujejo osnovnošolsko izobraževanje, obdaril z zastavo Republike Slovenije.

Zaključuje se še eno šolsko leto. A tokratno je bilo precej drugačno, kot smo jih bili vajeni v preteklosti. Epidemija koronavirusa je naredila svoje in del učnega procesa so učitelji in učenci opravili kar preko spleta iz "domačega naslanjača". A konec dober, vse dobro, bi lahko rekli. Devetošolce petih ajdovskih osnovnih šol je že prejšnjo sredo obiskal župan občine Ajdovščina, Tadej Beočanin. Tudi generacija, ki se danes poslavlja iz osnovnošolskih klopi je v dar dobila slovensko zastavo in županove čestitke, obenem pa še želje po čim bolj ustvarjalnih in zabavnih počitnicah ter uspešnem nadaljnjem izobraževanju.

Z današnjim dnem se v občini Ajdovščina zaključuje osnovnošolsko izobraževanje za 192 devetošolcev in devetošolk. Po prvotnem načrtu bi se nocoj skupaj s starši poveselili na tradicionalni valeti, a je žal vmes posegla epidemija koronavirusa. Tistih pravih valet tako ne bo, a so se učenci in šole kljub vsemu organizirali in ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ-ja, pripravili dogodke, ki bodo vsaj malce nadomestili svečanost, ki se pritiče ob zaključku pomembnega življenskega obdobja. 

Šturski devetošolci bodo popoldan, na primerni razdalji, zaplesali kar v šolski telovadnici – v slavnostnih oblačilih, z bogatim programom, a brez staršev, ki pa bodo lahko zaključno zabavo spremljali preko spleta.  OŠ Danila Lokarja bo podoben dogodek pripravila v večnamenski dvorani Srednje šole Vena Pilona, kjer ravno tako ne bo staršev. OŠ Dobravlje je slovesno prireditev in podelitev spričeval pripravila že dopoldan, starši pa si bodo kasneje lahko ogledali posnetke. Na Otlici, kjer letos šolo zapušča 7 devetošolk in devetošolcev imajo dovolj prostora, da bodo tudi staršem omogočili spremljanje slavnostnega slovesa, podobno tudi na OŠ Col, kjer se bodo popoldan družili na prostem. Če bo vreme ugodno seveda.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Naslovna fotografija: Osnovna šola Šturje

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šolstvo, #izobraževanje

Kolofon