Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Michelinova zvezdica Tomažu Kavčiču in Gostilni pri Lojzetu!

Danes se je potekala spletna razglasitev prvih slovenskih restavracij, ki so dobile prestižne Michelinove zvezdice. Čast Michelinovih zvezdic je prejelo šest slovenskih restavracij, med njimi pa seveda tudi Gostilna pri Lojzetu, ki jo na Dvorcu Zemono vodi Tomaž Kavčič. Čestitke.

Michelinov gastronomski vodnik je najbolj znan gastronomski vodnik na svetu. Slovenija je danes postala 31. država na svetu, ki se ponaša z Michelinovimi zvezdicami, imajo jih tudi vse naše sosede. V ta prestižni seznam se je vpisalo šest slovenskih restavracij. Pet jih je dobilo po eno zvezdico, Hiši Franko in Ani Roš pa sta pripadli dve. Hiša Franko je tako postala ena od le 473 restavracij po vsem svetu z dvema Michelinovima zvezdicama.

Eno zvezdico (visoko kakovostna kulinarika, vredna postanka) je dobilo pet slovenskih restavracij: Hiša Denk, Vila Podvin, Dam (Nova Gorica), Atelje in pa Gostilna pri Lojzetu, ki jo vodi Tomaž Kavčič. Gostilni pri Lojzetu je letos uspelo osvojiti tudi naziv Naj slovenska restavracija.

Pri Michelinu imajo sledeč sistem zvezdic:

* – za konsistentno, zmeraj dobro kuhanje v svojem razredu

** – za izvrstno ponudbo, zaradi katere je vredno zaviti s poti

*** – za izjemno gastronomsko doživetje, ki je vredno posebnega potovanja

​Vse ocene pa so delo anonimnih inšpektorjev, ki upoštevajo zmeraj iste kriterije – kvaliteto sestavin, obvladovanje okusov in kuharskih tehnik, kuharjevo kreativnost, razmerje med ceno in kvaliteto in vzdrževanje enake kvalitete tako med različnimi meniji kot v daljšem časovnem obdobju.

Iskrene čestitke vsem prejmnikom Michelinovih zvezdic.

Gostilna pri Lojzetu

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #vipavskadolina, #turizem

Kolofon