Novice se ne pišejo same. Podpri Lokalne!
Pri Lokalnih Ajdovščina dnevno skrbimo za pestrost vsebin, urejanje rubrik in objave na socialnih kanalih. So vam Lokalne všeč?
Tako nas lahko podpreteDobrim gastronomskim novicam kar ni videti konca. V Ljubljani je znova zaživela priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna, ki vsak četrtek in petek privabi več tisoč ljubiteljev dobre in predvsem okusne hrane. Prvič se bo na njej predstavil tudi ajdovski Faladur, ki bo gostom poskušal ponuditi okuse, ki jih najdemo le v Vipavski dolini.
Odprta kuhna je v osmih letih postala osrednji družabni dogodek in ena najbolj prepoznavnih turističnih znamenitosti prestolnice. Hkrati pa predstavlja največjo kulinarično prireditev, ki vsako sezono z mešanico uličnih klasik, najnovejših trendov, vrhunske kulinarike, slovenskih dobrot ter eksotičnih jedi z vsega sveta navduši domače in tuje obiskovalce.
Odprto kuhno najdete na Pogačarjevem trgu v Ljubljani vsak sončni četrtek in petek vse do konca oktobra. V letošnjem letu so organizatorji predstavili nekaj novosti. Predstavili so nove gurmanske trende, povečali brezmesno ponudbo, uvedli brezgotovinsko plačevanje, ter pri postrežbi hrane in pijače popolnoma odstranili plastiko.
Odprta kuhna Ljubljana
Stalnim ponudnikom na tržnici se je pridružila četrtina novih. Med njimi najdemo tudi ajdovski degustacijski bar Faladur. V petek prvič, potem pa vse do konca sezone. Zgodbo Faladirja verjetno poznate. Delajo lokalno. Z lokalnim. Brez kompliciranja, le uživanje v pristni, okusni vipavski kuhinji.
Če boste kakšen četrtek ali petek na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, se torej ustavite pri stojnici Faladurja in si privoščite okus Vipavske doline. Na voljo bo prava vipavska jota iz repe tropinke, polenta z zabelo, mediteranska polenta, vipavski hot dog in vipavski drožni štruklji.
Dober tek.
Fotografija: Faladur