Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke bo v prihodnji sezoni vodil Miha Mohorčič

V taboru ajdovskega Mlinotesta so sestavili trenersko ekipo za prohodnjo sezono. Poglavar ajdovske barke bo domači strokovnjak Miha Mohorčič. Nov obraz v strokovnem štabu pa je Jan Žbogar, ki bo desna roka Mohorčiču. Kondicijski delo in analiza tekem bosta še naprej v domeni nepogrešljivega Aleksandra Lapajneta. Punce pa so pred kratkim prejele zaslužene srebrne medalje za letošnjo sezono.

Ajdovski Mlinotest je za prihodnjo sezono 2020/21 prevetril strokovni štab članskega moštva. Po dveh zaporednih sezonah v vlogi pomočnika trenerja je bila glavna funkcija zaupana Mihi Mohorčiču. 34-letni Ajdovec je kot glavni trener že deloval v sezoni 2013/2014 na klopi ajdovskega moškega rokometnega kluba.  Pomočnik Mohorčiču pa bo Jan Žbogar. Nekdanji odlični krožni napadalec je v preteklosti vodil mlajše selekcije v sosednjem klubu RK Šempeter Vrtojba. Klub tako v prihodnosti stavi na mlad in ambiciozen strokovni tandem. Tu velja še omeniti izkušenega Aleksandra Lapajneta, ki zaokrožuje trenerski trio. Lapajne bo še naprej skrbel za kondicijski del, analizo ter pripravo na tekme.

V moštvu še naprej ostajajo kineziologinja Tadeja Kovač, vodja moštva Jože Rebek in fizioterapevt Peter Kompara.  Dosedanjemu trenerju Deanu Kovšci, ki je v lanski sezoni vodil Mlinarke, se za ves prispevek in trud v klubu zahvaljujejo. Kovšca bo še naprej del kluba, saj bo v pomoč pri organizacijski strukturi  mlajših kategorij.

ŽRK Mlinotest - slovenske podprvakinje 2019/20

Omenimo še, da so ajdovska rokometna dekleta v tem tednu končno prejela zaslužene srebrne medalje, za osvojeno drugo mesto v letošnji sezoni. Žal je epidemija koronavirusa tako dekleta kot gledalce prikrajšala za zanimiv zaključek sezone, a Mlinarke so tudi v odigranih tekmah z lahkoto dokazale, da so trenutno številka 2 v slovenskem rokometu. Znan je tudi že razpored tekem v 1. ŽRL za sezono 2020/21. Najdete ga na tej povezavi. V klubu pa so tudi že razkrili prvo okrepitev v igralskem kadru, iz Kopra se v Ajdovščino seli organizatorka igre Veronika Leški.

 

Športni klub Momentum iz Ajdovščine v sodelovanju z ŽRK Mlinotest organizira rokometni kamp za otroke med 6. in 12. letom starosti v Športni dvorani v Lokavcu. Na voljo sta dva termina in sicer med 20. in 24. julijem ter med 27. in 31. julijem. Več na tej povezavi.

 

* Vir in fotografije: ŽRK Mlinotest Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon