Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Primorje po desetih letih znova drugoligaš

S strani Nogometne zveze Slovenije je končno prišla uradna potrditev sestave drugoligaške konkurence v prihodnji sezoni. Pričakovano med šestnajsterico klubov najdemo tudi ajdovsko Primorje, ki si je napredovanje zaslužilo z odlično odigranim delom prvenstva pred začetkom pandemije.

Kar precej časa je trajala negotovost v ajdovskem nogometnem klubu Primorje. Ekipa na čelu s trenerjem Komcem je svojo zadnjo uradno tekmo odigrala že "davnega" 16. novembra 2019, ko je v gosteh, v derbiju Vipavske doline, ugnala domačo Fama Vipavo. Strelec zadetka je bil Tilen Nagode. Sledil je dolg zimski premor, nato pa se je situacija v svetu popolnoma obrnila na glavo in spomladanski del prvenstva je splaval po vodi. Primorje je jesenski del prvenstva končalo na prvem mestu, z dvema točkama več od ljubljanske Svobode. To pa je bilo dovolj, da lahko danes tudi uradno razglasimo ajdovski klub za novega drugoligaša.  Ajdovci so na 14. tekmah zabeležili deset zmag in samo enkrat zelenico zapustili sklonjenih glav. Skuoaj so osvojili 33 točk. Najboljši strelec ekipe je bil kapetan Amel Džuzdanović, ki je zadel desetkrat, tri gole manj sta dosegla Tilen Nagode in Jakob Kodermac. Naj ob tem dodamo, da so imeli Sinovi burje najboljšo obrambo lige, saj je vratar Januš Štrukelj iz svoje mreže pobral le 14 žog.

Tilen Nagode in Amel Džuzdanović

Veselje v ajdovskem taboru je seveda novici primerno, pogled pa je že usmerjen proti novi sezoni, ki bo precej bolj zahtevna kot pretekle sezone. Tako tekmovalno kot tudi finančno. Slovenska drugoligaška konkurenca je ostra in polna klubov, ki imajo tradicijo ter željo po napredovanju. V 2SNL nastopajo tudi ekipi iz Brd in Bilj, kar napoveduje zanimive sosedske derbije, po koncu kvalifikacij za 1SNL pa bo znano, če bomo kmalu lahko spremljali tudi dobri stari severnoprimorski derbi med Primorjem in Gorico.

Veliko zaslug za uspeh članskega moštva gre UO kluba, nad katerim bedi športni direktor Erik Kalin. ”Gre za največji uspeh kluba v novi dobi. Skupaj z uspehom selekcije U15 (uvrstitev v 1. SNL) lahko sezono 19/20 označimo za izjemno uspešno. Člani so se zasluženo uvrstili v drugo ligo, saj so igrali najboljši in najlepši nogomet v tretji ligi. Ob tej priliki moram čestitati trenerjem in igralcem ter mojim sodelavcem v upravi za izjemno opravljeno delo. Še posebej me veseli, da smo tudi za prihodnjo sezono zagotovili obstoječi igralni kader, kateremu bomo poskušali dodati še nekaj kvalitete. Prva okrepitev je že pod streho, javnosti jo bomo predstavili v naslednjih dneh. V naši viziji pa še naprej ostaja jasen cilj in sicer, da v mesto burje vračamo igralce iz naše nogometne šole. V prihodnosti bomo članom poskušali priključiti čimveč perspektivnih igralcev iz naše mladinske nogometne šole. Upam si trditi, da imamo najkvalitetnejšo mladinsko šolo v severnoprimorski regiji. Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem staršem, ki verjamejo v naš klub in našo zgodbo ter apeliram nanje, da še naprej  pridno podpirajo svoje otroke na njihovi nogometni poti. Na koncu bi posebno mesto namenil še najzvestejšim navijačem in simpatizerjem našega kluba. Iskrena hvala, brez vas in podpore celotnega mesta Ajdovščina nam ne bi uspelo.”

Andrej Komac in Miloš Đerić

Glavni trener in nekdanji odlični igralec Andrej Komac je člansko moštvo prevzel na polovici sezone 2018/2019. S trdim delom in karizmo je pripeljal Ajdovščino nazaj na slovenski nogometni zemljevid. Na čelu moštva bo tudi v prihodnji sezoni, kjer mu bo še naprej ob strani stal njegov pomočnik Miloš Đerič. Komac, ki je med drugim igral tudi za slovensko izbrano vrsto na SP v Južni Afriki 2010, je ob uvrstitvi v drugo ligo povedal naslednje: ”Najprej bi rad čestital fantom za prigarano in več kot zasluženo prvo mesto na lestvici. Žal nam je izredna situacija preprečila to dokazati tudi v drugem delu prvenstva, v katerega bi krenili izredno samozavestni. Zavedamo se, da je 2. SNL zelo zahtevna, potrebno se bo čim hitreje prilagoditi omenjenemu tekmovanju. Klub je pripravljen na nov velik izziv, skupni cilj je postati stabilen drugoligaš. Kaj bo prinesla prihodnost ne vemo, ampak dejstvo je, da bo Primorje Ajdovščina dodatni element popestritve drugoligaškega tekmovanja in posledično slovenskega nogometa!”

 

* Vir in fotografije: ND Primorje

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon