Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Centru starejših Pristan Vipava okuženi štirje stanovalci in pet zaposlenih

V Centru starejših Pristan v Vipavi so imeli danes do 8. ure potrjenih devet okužb z novim koronavirusom, od tega so okuženi štirje stanovalci in pet zaposlenih. V centru, ki je do nadaljnjega zaprt za vse obiskovalce, so sprejeli dodatne ukrepe za zajezitev prenosa okužb, so davi objavili na spletni strani Centra starejših Pristan Vipava.

Center sodeluje z epidemiologom, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in ostalimi strokovnjaki, so še navedli v centru.

Kot je v soboto zvečer za TV Slovenija dejal direktor centra starejših Martin Kopatin, vir okužbe v domu še ni znan. Sprejeli so vse zaščitne ukrepe, poteka pa tudi testiranje vseh v domu, ki so bili v stiku z okuženimi zaposlenimi. »Vsi zaposleni so v karanteni, eden od okuženih stanovalcev je že premeščen na infekcijsko kliniko, drugi, ki so tudi okuženi, bodo v kratkem,« je pojasnil direktor. Predhodno so imeli pripravljen načrt za takšno situacijo, ki so ga zdaj začeli izvajati.

Doslej so v Sloveniji opravili 106.368 testov na novi koronavirus in potrdili natanko 1700 okužb. V Sloveniji je doslej umrlo 111 bolnikov s covidom-19.

 

* Vir: STA

Lokalne Ajdovščina

#novice, #vipava

Kolofon