Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Enej in Tian Krševan znova brez prave konkurence

Društvo GAS Vrtejba je izpeljalo drugo dirko državnega prvenstva v minimotu, minigpju in za skuterje, hkrati pa je potekalo tudi pokalno tekmovanje v supermotu. Znova sta se v razred minigp odlično odrezala Enej in Tian Krševan, zasedla sta prvo in tretje mesto. Čestitke.

Vroče ozračje v Vrtojbi je postreglo tudi z vročimi predstavami voznikov na dirkališču, ki ga upravlja društvo GAS Vrtejba, sicer organizator druge dirke sezone za točke državnega prvenstva. Vsi po vrsti so se zelo potrudili in pokazali veliko borbenosti, kar nekaj zmagovalcev a so odločile desetinke sekunde.

Enej Krševan (GAS Vrtejba) je suvereno prevladoval v razredu minigp. Najhitrejši je bil že v kvalifikacijah, odlično formo pa je potrdil tudi v obeh vožnjah, kar je zagotovo lepa popotnica za njegove letošnje mednarodne nastope, ki jih načrtuje. Vrhunec bi rad dosegel na evropskem prvenstvu, ki bo v Adriji v Italiji. V prvi vožnji sta se na drugo in tretje mesto uvrstila Enej Logar (AMD Domžale) in Tian Krševan (GAS Vrtejba), ki pa sta zaznamovala predvsem drugo vožnjo, ko sta se od štarta do cilja srdito borila za drugo mesto. Z manj kot dolžino motorja je bil na koncu uspešnejši Logar. Četrto mesto jeosvojil Filip Lah.

V kategoriji minimoto otroci 1 je maksimalni izkupiček točk vknjižil Tian Krševan z zmagama v obeh vožnjah - v prvi mu je to uspelo kljub padcu, po katerem je uspel hitro pobrati motor in nadaljevati z dirko. Tristan Rupelly je prvih nekaj krogov zaradi dobrega štarta vodil, v nadaljevanju pa ni več zmogel slediti tempu, ki ga je narekoval Krševan. Tretji je bil v obeh vožnjah Nik Podpečan Vehovec.

Naslednja preizkušnja za točke državnega in pokalnega prvenstva je na sporedu 23. avgusta 2020 v v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

 

* Vir: AMZS

* Naslovna fotografija: Enej&Tian Krševan Facebook

Lokalne Ajdovščina

#šport, #motociklizem

Kolofon