Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zdaj je čas za Brda, Vipavsko dolino in Kras

Na Pomniku miru na Cerju se je v sredo, 8. julija, odvila predstavitev novega turističnega produkta, ki povezuje Brda, Vipavsko dolino in Kras. Projekt je pomemben korak na poti povezovanja treh dežel v eno najlepših turističnih zgodb Slovenije. Obenem pa je izšla tudi nova turistična brošura o Gori.

Povezovalna nit med zelenimi destinacijami v ospredje postavlja spoznavanje avtohtonih posebnosti Brd, Krasa in Vipavske doline, spodbuja razpršitev gostov in tke trajne vezi med deležniki na ravni celotne regije. Skupna zgodba pod krovnim sloganom Čas za vas. Brda. Vipavska dolina. Kras. povezuje štiriindvajset znamenitosti, muzejev, umetniških galerij in trajnostnih centrov, krona vsem doživetjem pa so degustacije avtohtonih vin in nekaterih drugih lokalnih dobrot. Skupno promocijsko zgodbo so že pozdravili ponudniki nočitev pa tudi družba HIT s prilagojeno ponudbo dodatnih ugodnosti za goste. Kampanja bo podprta s priložnostno spletno stranjo www.brda-vipavskadolina-kras.si ter s kuponi s QR kodo, ki bo nudila povezavo do seznama znamenitosti in lokacij za degustacije. Gostje bodo od 17. julija 2020 dalje lahko koristili ugodnosti ob najmanj 2 nočitvah.

Brda - Vipavska dolina - Kras<br />
Fotografija: TIC Ajdovščina

Kampanija povezuje: V Brdih: Grad Dobrovo z zbirko Zorana Mušiča, Srednjeveško vasico Šmartno, Galerijo Alma House v Medani, Vilo Vipolže in Park miru na Sabotinu; V Vipavski dolini: Kostanjeviški samostan Nova Gorica, Trg Evrope Nova Gorica, Mirenski Grad, Galerijo Oskar Kogoj Natura Design, Vipavski križ, Pilonovo galerijo Ajdovščina, Kovaški muzej Lokovec, Dvorec Lanthieri in Vinski muzej Vipava; Na Krasu: Kobilarno Lipica, Park Škocjanske jame, Pomnik miru na Cerju, Pepin vrt Dutovlje, Interpretacijski center kraške vegetacije in Botanični vrt v Sežani, Spacalovo galerijo v Štanjelu, Škrateljnovo domačijo v Divači in Slamčevo domačijo v Pliskovici.

Nova turitična brošura o Gori<br />
Fotografija: TIC Ajdovščina

V prvih dneh julija je izšla nova turistična brošura o Gori, ki je namenjena domačim in tujim obiskovalcem visoke planote nad Vipavsko dolino. V njej so na kratko opisane glavne zanimivosti in aktivnosti, ki jih Gora ponuja, prestavljeni so tudi nekateri lokalni ponudniki. Publikacijo na 24 straneh, ki oblikovno sledi celostni grafični podobi destinacije Vipavska dolina, dopolnjuje zemljevid z označeno turistično infrastrukturo širšega območja Gore.

Brošuro je za namen večje prepoznavnosti in obiska Gore izdala in založila Občina Ajdovščina, nastala pa je na pobudo ponudnikov tega območja. Trenutno je na voljo v slovensko-angleški jezikovni različici, ki pa ji bo kmalu sledila še nemško-italijanska. 

 

* Vir: TIC Ajdovščina

* Naslovna fotografija: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #turizem, #vipavska dolina

Kolofon