Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Z dirko v Velenju začetek sezone tudi za voznike relija

V Velenju se je v soboto s skrajšano dirko zaradi posledic pandemije novega koronavirusa vendarle začelo državno prvenstvo v reliju 2020. Prvo preizkušnjo sezone je v skupni konkurenci dobil Madžar Andras Hadik (Ford Fiesta R5), najboljši Slovenec je bil državni prvak Rok Turk (Hyundai i20 R5) na drugem mestu s 40 sekundami zaostanka. Dobro so se odrezali tudi ajdovski mojstri sukanja volana.

Velenjski reli je prva preizkušnja v avtomobilistični sezoni v Sloveniji. Vse prireditve na tem področju doslej so morali zaradi koronavirusa bodisi prestaviti bodisi odpovedati. V Velenju so letos izvedli skrajšano dirko, saj je bilo na sporedu le šest hitrostnih preizkušenj (HP), dirkači so dve različni prevozili po trikrat. Na startu je bilo 58 posadk iz Slovenije, Madžarske, Avstrije, Hrvaške in Italije. V boju za vrh so bile odločilne tehnične težave Roka Turka v peti HP, po katerih ni mogel več izničiti velikega zaostanka in se je moral sprijazniti z drugim mestom. Tretji skupno je bil Aljoša Novak (Škoda Fabia R5), ki je za zmagovalcem zaostal za minuto in pol.

Janko Čebron  - Andrej Kavčič<br />
Fotografija: Lea Štravs

Zelo dobro so se odrezali tudi vozniki in sovozniki/ce iz ajdovskih krajev. V skupni uvrstitvi je odličen rezultat uspel Janku Čebronu in sovozniku Andreju Kavčiču (Mitsubishi Lancer Evo IX), ki iz relija v reli napredujeta in se razvijata v zelo dobro reli dvojico. Konstantna vožnja brez napak je zadostovala za osmo mesto v generalcu in peto za točkovanje slovenskega prvenstva. Tik pred njiju sta reli zaključila člana ajdovskega reli društva, Marko Grossi in David Kavčič.

Sedmo mesto v slovenski razvrstitvi je tokrat osvojil Martin Štucin, skupaj s sovoznikom Markom Stoparjem, slednjega smo bili vajeni v avtomobilu Roka Jerkiča, ki pa bo letošnjo sezono najverjetneje pavziral. Štucinov Renault Clio R3 Maxi je brez težav zdržal vse hitrostne preiskušnje in to je bilo dovolj tudi za zmago v svojem razredu.

Miran Fabjan - Grega Žvokelj<br />
Fotografija: Lea Štravs

Dobra dirka je uspela tudi Ajažu Bratožu in Robertu Štoklju (Renault Clio 1.4 16V), skupno je bilo vse skupaj dovolj za 28. mesto, a v svojem razredu sta fanta zasedla odlično drugo mesto. Do cilja sta s svojo legendarno Lancio Delta Integrale prišla tudi Miran Fabjan in Grega Žvokelj, enako tudi posadke Matija Potrata - Marko Nabergoj, Marjan Kobal - Kristjan Prelaz ter Kristjan Štrancar in Karin Krapež.

Matija Potrata - Marko Nabergoj<br />
Fotografija: Lea Štravs

Vse rezultate iz Velenja najdete na tej povezavi.

Naslednja postaja v koledarju DP-ja bo predvidoma avgusta reli Vipavska dolina.

 

* Vir: STA

* Fotografije: Lea Štravs

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon