Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Brez novih okužb s covid-19 v Ajdovščini in Vipavi

Včeraj so v Sloveniji potrdili osem okužb z novim koronavirusom, pri čemer je bilo opravljenih 440 testov. Nobena izmed okužb ni bila potrjena v Goriški regiji, ki ostaja pri skupno 58 primerih od začetka epidemije. V občini Vipava je bilo zabeleženih šestnajst primerov okužb, v Novi Gorici štirinajst in v Ajdovščini devet.

V državi je po podatkih spletnega covid sledilnika trenutno 265 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 17, od tega jih je 15 v Ljubljani, en je na intenzivni negi, sporoča ljubljanski klinični center.

Potem, ko so v soboto med novimi okužbami s covid -19 zabeležili po eno tudi v Ajdovščini in Vipavi, so v soboto v vipavskem Pristanu rezultati testiranj 16 stanovalcev in 12 zaposlenih pokazali dve novi okužbi, in sicer pri enem stanovalcu in enem od zaposlenih, boljših rezultatov pa so se razveselili danes. Testirali so 30 zaposlenih in 16 stanovalcev, prav vsi testi pa so bili negativni. Danes bodo testirali še 54 stanovalcev in 26 zaposlenih. Po besedah direktorja Zavoda Pristan, Martina Kopatina, so rezultati testiranj ugodni, saj se razmere umirjajo.

V vipavskem centru je sedaj v rdeči coni nastanjenih 5 pozitivnih stanovalcev. Število skupno okuženih sedaj znaša 23.

 

* Vir: STA & Radio Robin

* Naslovna fotografija: Pixabay

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #vipava

Kolofon