Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lokostrelec Andraž Samec drugi na tekmi na Madžarskem

Kot vsa ostala športna dogajanja so v letošnji sezoni tudi tekme lokostrelcev redke in manj številčne kot smo jih bili vajeni. No, Budanjski lokostrelci so vendarle opravili s prvo mednarodno tekmo, odpravili so se na Madžarsko in se domov vrnili z odličnim drugim mestom Andraža Samca.

Tudi lokostrelska sezona je bila dlje časa prekinjena, vse od zadnjih dvoranskih tekem, ki so potekale še v mesecu februarju. Na domačih tleh so se tekmovanja vendarle začela, prvič so se lokostrelci in lokostrelke zbrali že ob koncu meseca junija v Kamniku, na tekmi slovenskega tarčnega pokala. Člani in članice kluba Budanjski lokostrelci so dokazali, da ostajajo v dobri formi, zmago v Kamniku je dosegla Tonja Čibej, v kategoriji deklic z ukrivljenim lokom, tik za njo pa se je uvrstila Metka Obljubek, ki je zaostala šest krogov. Na stopničke sta se v kategoriji kadetov z ukrivljenim lokom uvrstila tudi Andraž Samec in Jure Birsa, zasedla sta drugo in tretje mesto. Skupno je budanjski klub  osvojil visoko tretje mesto med 22. prijavljenimi klubi.

Lokostrelska tekma za srednjevropski pokal v Budimpešti na Madžarskem

V soboto in nedeljo pa je v Budimpešti na Madžarskem potekala tekma za Srednjeevropski pokal (CEC). Kot člana slovenske izbrane vrste sta se jo udeležila tudi dva budanjska lokostrelca, kadeta Jure Birsa in Andraž Samec. Še posebej velja izpostaviti Andražev dosežek. V sobotnih kvalifikacijah je med kadeti dosegel najboljši rezultat. V finalnih dvobojih, ki so potekali v nedeljo pa je osvojil drugo mesto.

Čestitke vsem.

 

* Vir in fotografije: Budanjski lokostrelci

Lokalne Ajdovščina

#šport, #lokostrelstvo

Kolofon