Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na Lavričev trg prihajajo latniki

Vse bližje smo končni podobi ajdovskega Lavričevega trga, ki iz dneva v dan postaja pravo zbirališče občanov in občank, saj je končno osvobojen avtomobilske pločevine, pod katero se je nekoč dušil. Mnogi ste v teh dneh na trgu opazili številne delovne stroje, ki postavljajo latnike, s katerimi se bo zagotovilo dovolj sence za vroče poletne dni.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina bodo trije moderno zasnovani latniki  krasili vzhodni, zahodni in severni del trga. Kovinske konstrukcije postavljajo v teh dneh, leseni deli na strehah latnikov pa bodo nameščeni prihodnji teden. Okoli vsakega stebra vseh treh latnikov je puščen prostor, kamor se bo v primernem času – pozno jeseni ali zgodaj spomladi – vsadilo rastlinje za ozelenitev.

Zaključuje se tudi urejanje prezentacijskih polj, kamor je potrebno le še nasuti pesek. Prihodnji teden bosta nameščena tudi nadstreška nad letnima vrtovoma dveh lokalov na trgu – Ave in B52, medtem ko ga Sončna ura že ima, vrt Gostilne pri Maksu pa senčijo obstoječa drevesa. V vse tri fontane pred Sončno uro pa bo v kratkem nameščena oprema in vsi potrebni priklopi, nato bosta začeli škropiti.

Lavričev trg v Ajdovščini z novo podobo

 

* Vir: Občina Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon