Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovsko Primorje pričelo drugoligaški izziv

Ajdovsko Primorje je tudi uradno začelo s pripravami na novo sezono, ki jo bo klub začel 12. avgusta, ko je predviden začetek letošnje 2. SNL. Okostje ekipe, ki si je priborilo napredovanje med drugoligaše, povečini ostaja nespremenjeno, prvi novinec pa je Grega Debenjak, ki se je v Ajdovščino preselil iz Tolmina.

Trener Andrej Komac, ki ima ekipo v dobršni meri že oblikovano, je na prvem treningu pozdravil 21 igralcev. Večjih sprememb v kadru v primerjavi z lansko sezono ni, bodo pa v klubskih pisarnah, pred uradnim začetkom tekmovanj, še poizkušali pripeljati kakšno okrepitev. Ena izmed njih je bila predstavljena včeraj, v Ajdovščino se je preselil napadalec Grega Debenjak. 24-letni in 186 cm visoki centralni napadalec prihaja iz Goriških brd, v svoji karieri pa je igral za kadetsko in mladinsko ekipo ND Gorica, za NK Brda v 2. SNL in 3. SNL ter nazadnje za ekipo Tolmina v 3. SNL. Za Tolmin je v pravkar predčasno končani sezoni na 14-ih tekmah dosegel 14 zadetkov ter bil tako drugi strelec lige. Debenjak je do sedaj v 2. SNL odigral 67 tekem in ob odigranih 4290 minutah dosegel 17 zadetkov, vse v dresu Brd.

ND Primorje pričelo s treningi pred novo sezono

Primorje ima sicer visoke ambicije in v prihodnosti si marsikdo želi tudi igranja v med prvoligaško konkurenco, a trenutno se ozirajo predvsem na stabilnost in ne želijo prehitevati dogodkov. V minuli sezoni so bili Ajdovci člani zahodne skupine 3. SNL in so ob prekinitvi tekmovanja, po 14. odigranih krogih, zasedali prvo mesto na lestvici. Ob desetih zmagah, treh remijih in samo enem porazu so zbrali 33 točk, dve več od ljubljanske Svobode.

Klub bo v naslednjih tednih odigral tudi nekaj pripravljalnih tekem, nasprotniki rdeče-črnih bodo Šampion (Ajdovščina, 22.7.), Adria (Ajdovščina, 25.7.), Slovan (Ljubljana, 29.7) in na generalki še prvoligaš iz Sežane (Ajdovščina, 7.8.). Med 1. in 2. avgustom je načrtovan tudi prijateljski turnir v Dekanih, na katerem naj ob Ajdovcih nastopile še ekipe Dekanov, Kopra in Gorice.

 

* Vir: SNP Portal

* Fotografije: ND Primorje

Lokalne Ajdovščina

#tek, #nogomet

Kolofon