Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nove pridobitve v Budanjah

Projekt participativnega proračuna Moja občina je tokrat svoj prostor našel v Budanjah, ki bodo kmalu bogatejše za muzejsko zbirko, na svoj račun pa bodo prišli tudi mladi, s prenovo tamkajšnjega mladinskega kluba.

Budanje so vas, kjer je domače izročilo še posebej negovano in prav v ta namen so pobudniki, s prijavo na projekt Moja pobuda, dosegli, da bo odslej njihova bogata muzejska zbirka dostopna širšemu krogu obiskovalcev. Tako se razni redki in dragoceni predmeti ne bodo več izgubljali po kleteh in podstrešjih, temveč bodo povezani v zbirko na enem mestu. Muzejska zbirka bo na voljo v obnovljenih prostorih stare šole v Budanjah. Nameščene bodo vitrine in opisne table ter panoji s primerno osvetlitvijo in ustreznimi napisi.

Poleg tega pa bodo boljše volje tudi mladi iz Budanj in okoliških vasi, saj bodo istočasno v stari šoli uredili mladinski klub. Obnovili bodo tlak v kleti, namestili klimatski napravi, zamenjali vrata, pobelili prostore in uredili električno napeljavo, pred vhod pa postavili nadstrešek. Mladi si poleg ureditve prostorov obetajo tudi kvalitetno ozvočenje, ki jim bo omogočilo izpeljavo dogodkov in zabav.

V Budanjah pa bodo zagotovili še bolj prijazen dostop do zaselka Krašnovska. Da bi razširila cestišče, bo občina zrušila del stavbe v delu, kjer je cestišče najožje. Trenutno še izbira izvajalca, omenjeni del objekta pa bodo začeli rušiti predvidoma v avgustu, ko bodo za to izpolnjeni vsi pogoji, napovedujejo v upravi občine.

 

* Vir: Primorske novice

* Naslovna fotografija: Filip Rupnik

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #mladi, #budanje

Kolofon