Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rally Vipavska dolina letos odpade

Koronavirus je popolnoma prekrižal letošnje načrte organizatorjem največjega športnega spektakla v Vipavski dolini. Tradicionalni Rally Vipavska dolina, ki bi se moral po spomladanski prestavitvi, odviti 21. in 22. avgusta 2020 je dokončno odpovedan.

Ponovno širjenje novega koronavirusa je precej premešalo in osiromašilo celotno športno dogajanje na zemljski obli, jasno pa je, da nas tudi v prihodnjih tednih in mesecih čaka zelo pusta podoba športa. Odpovedi manjših, večjih in največjih športnih dogodkov si znova sledijo dan za dnem. Podobno se godi tudi organizatorjem športnih dogodkov v Vipavski dolini. Tako je sedaj že jasno, da bomo letos prikrajšani za dirkaški spektakel, saj je tradicionalni, že deseti, Rally Vipavska dolina, dokončno odpovedan.

Organizatorji, AK Ajdovščina Motoršport, so takole obrazložili situacijo: "Čakali smo do zadnjega trenutka, vendar se situacija s koronavirusom žal ni izboljšala. Po tehtnem premisleku smo se odločili, da bomo jubiljeni 10. Rally Vipavska dolina v letošnjem letu žal odpovedali. Glede na obseg dogodka, ki smo ga doživeli v preteklih letih ne moremo zagotoviti pogojev za varno izvedbo oziroma za izvedbo po predpisih, ki jih narekuje naša država. Želimo si, da bi tako tekmovalci kot tudi navijači doživeli tisti pravi utrip našega rallya. Po končanem superspecialu je večerni sprehod skozi servisno cono res nekaj posebnega in si sploh predstavljamo drseče zavoje Velikih Žabelj brez množice gledalcev? Vsi vemo, da so številke ekip in navijačev čudovite, a žal bomo na to morali skupaj še malce počakati. Obljubimo, da se bomo naslednje leto vrnili še močnejši in boljši. Razočaranje seveda je, vendar sta varnost in zdravje še vedno prioriteti. Tudi v vmesnem času se vsem zahvaljujemo za podporo in se vidimo naslednje leto. Nič pa ne bo narobe, če se v tem času s svojim jeklenim konjičkom zapeljete po naši dolini in nas na Instagramu ali Facebooku označite v objavi. Hvala vsem in ostanite zdravi!"

Držimo pesti, da se bo situacija v svetu čimprej izboljšala in da bomo v naslednjem letu spet lahko uživali v reli spektaklu. Vse novice o Rally-ju Vipavska dolina lahko spremljate na tej facebook strani.

 

* Naslovna fotografija: Klavdij Blažko

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šport, #rally

Kolofon