Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovski Start at zero zaključili svoje glasbeno ustvarjanje

Pred kratkim nas je ajdovska punk rock zasedba Start at zero presenetila z novico, da se umika iz glasbenih odrov in zaključuje svojo zgodbo. Fantje so prvič nastopili skupaj leta 2012, krasila pa so jih predvsem besedila, ki so bila družbenokritične narave in ki so obravnavala položaj mladih v današnji družbi.

Start at zero so se odločili, da bodo prenehali s svojim glasbenim ustvarjanjem. Zgodbo so začeli pisati leta 2012 in jo po enem albumu, dveh EP-jih zaključujejo s pravkar izdanim singlom Doubts of tomorrow. V sedmih letih delovanja so Jure Kogoj, Izak Furlan, Gašper Černigoj in Simon Mislej odigrali 150 koncertov od tega kar 91 v tujini. Na 10 turnejah in preko 50.000 prevoženih kilometrih so obiskali 17 evropskih držav in Japonsko.

Na tem mestu bi se fantje radi zahvalili vsem, ki so jih skozi obdobje delovanja podpirali z obiski na koncertih, nakupi glasbenih medijev, in ostalega promocijskega materiala, pohvalami, kritikami. Člani benda še naprej aktivno ostajajo v glasbi v skupinah Odprava zelenega zmaja, Pelhan, Frog as big as a mountain.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #glasba

Kolofon